25 jaar
Hotel New York

25 jaar Hotel New York

Op 5 mei 2018 is het precies 25 jaar geleden dat Hotel New York officieel geopend werd. Het pand met een rijke geschiedenis als hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. En na jaren leeg te hebben gestaan waren het Dorine de Vos,  Hans Loos en Daan van der Have die hun handen uit de mouwen staken en Hotel New York begonnen. Nu 25 jaar later, onder de vleugels van Westcord Hotels, is het hotel/restaurant nog steeds een ontmoetingsplek voor jong en oud.

Dit jubileum laten wij niet zomaar voorbij gaan. We gaan terug kijken naar de afgelopen 25 jaar aan de hand van vaste gasten en in samenwerking met Museum Rotterdam. Al 25 jaar is Hotel New York niet zomaar een hotel/restaurant, het is een beleving!

Op deze jubileumpagina gaan we jullie op de hoogte houden over alle festiviteiten in het jubileumjaar.

Hotel New York

Story of Pioneers

Museum Rotterdam wil het hotel, gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn in de schijnwerpers zetten. Het wordt een tentoonstelling over het hotel en de plek van waar sinds 1891 zovelen vertrokken voor een reis over de oceaan met bestemming New York. Voor vakantie, familiebezoek, of, vervuld met hoop, op weg naar een onbekende toekomst.

Museum Rotterdam

Voor Museum Rotterdam is het feit dat Hotel New York een pioniersrol heeft vervuld op Zuid een reden om het hotel te eren. 25 jaar geleden was de kade vooral een plek om te mijden. Er is hard gewerkt aan het icoon dat het vandaag de dag is. Onmisbaar in het straatbeeld, maar vooral onmisbaar voor Rotterdam.

Persbericht