25 jaar
Hotel New York

25 jaar Hotel New York

Op 5 mei 2018 is het precies 25 jaar geleden dat Hotel New York officieel geopend werd. Het pand met een rijke geschiedenis als hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. En na jaren leeg te hebben gestaan waren het Dorine de Vos,  Hans Loos en Daan van der Have die hun handen uit de mouwen staken en Hotel New York begonnen. Nu 25 jaar later, onder de vleugels van Westcord Hotels, is het hotel/restaurant nog steeds een ontmoetingsplek voor jong en oud.

Dit jubileum laten wij niet zomaar voorbij gaan. We gaan terug kijken naar de afgelopen 25 jaar aan de hand van vaste gasten en in samenwerking met Museum Rotterdam. Al 25 jaar is Hotel New York niet zomaar een hotel/restaurant, het is een beleving!

Op deze jubileumpagina gaan we jullie op de hoogte houden over alle festiviteiten in het jubileumjaar.

Stadsdichter Derek Otte schreef een prachtig gedicht over Hotel New York en geregisseerd door de Rotterdammer Rien Bexkens.

Hotel New York

Story of Pioneers

Museum Rotterdam wil het hotel, gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn in de schijnwerpers zetten. Het wordt een tentoonstelling over het hotel en de plek van waar sinds 1891 zovelen vertrokken voor een reis over de oceaan met bestemming New York. Voor vakantie, familiebezoek, of, vervuld met hoop, op weg naar een onbekende toekomst. De expositie Hotel New York; Story of Pioneers is nog tot 1 november te zien in Museum Rotterdam.

Museum Rotterdam

Voor Museum Rotterdam is het feit dat Hotel New York een pioniersrol heeft vervuld op Zuid een reden om het hotel te eren. 25 jaar geleden was de kade vooral een plek om te mijden. Er is hard gewerkt aan het icoon dat het vandaag de dag is. Onmisbaar in het straatbeeld, maar vooral onmisbaar voor Rotterdam.

Persbericht

Unieke samenwerking met Mascolori

Jubileumschoenen
Hotel New York

Pop-up store Hotel New York schoenen

Samen met Mascolori is er een echte Hotel New York Schoen ontworpen. In twee varianten: torentjesgroen en het bruin van het pand. De groene variant is beperkt te bestellen, want daar zijn er maar 100 van gemaakt en ze zijn genummerd. De bruine zijn in de reguliere verkoop. De schoenen zijn te koop bij Mascolori en in beperkte mate in de Kiosk van Hotel New York.

Meer over de schoenen

Voorwoord

Wie kent haar niet?  Ze wordt vaak in één adem genoemd met onze bruggen, onze clubs, onze havens  onze schepen, onze mast en onze hal. Hotel New York is een onmisbaar onderdeel van onze Rotterdamse identiteit en een icoon van de stad. Voor een Grand Old Lady is ze nog opvallend jong. Want 25 jaar is een mooie mijlpaal, maar voor je gevoel bestaat ze al veel langer. ‘Alsof ze er altijd al was’, zeggen ze wel eens over Hotel New York. Dat gevoel heeft ongetwijfeld te maken met de bijzondere geschiedenis van het rijksmonument dat tussen 1901 en 1917 werd gebouwd.

Lees verder

25 verhalen

Speciaal voor het 25-jarig jubileum hebben 25 gasten hun Hotel New York verhaal verteld. Wat maakt de locatie zo bijzonder, waarom komen ze terug? Je leest het allemaal in ons jubileummagazine, maar ook hier online.