Gerechten van de Nieuwe Kaart

De 5 van Hotel New York

De 5 van Hotel New York

Hotel New York presenteert 2 keer per jaar een (gedeeltelijk) nieuwe menukaart voor het café-restaurant. Elk half jaar worden echte klassiekers afgewisseld met verrassende (seizoens)gerechten. In de seizoenen staan er zomerse salades, winterse kost en mosselen, haringen of asperges op de kaart. Zo is op 2 april de nieuwe versie live gegaan. Ben je benieuwd naar de gerechten die er op staan? In dit artikel worden er 5 uitgelicht!

1. Surf en Turf

De Surf en Turf is een gerecht van Ossenhaas in combinatie met twee grote gamba’s. Het kan eigenlijk in ieder seizoen gegeten worden, maar in de zomer is het nét het lekkerst. Verder zitten er haricots verts, doperwten, een tempura van courgette. Dit alles wordt afgetopt met een heerlijke kreeftensaus, bestrooid met peterselie en geserveerd met friet.

Dit gerecht is heerlijk met een Malbec. De puurheid van het fruit in deze rode wijn is een ultieme combinatie met de ossenhaas.

2. Tonijn

Tonijn is een van de gerechten die al het langst meegaan binnen Hotel New York. Het staat sinds het begin op de kaart. De Tonijn wordt altijd met een wisselende garnituur. Op dit moment is dat met een Oosterse salade, lekkere soja dressing en wat koriander.

Een heerlijk zomers gerecht voor op het terras met een lekkere koude Pinot Grigio.

3. Poké Bowl

De Pokébowl is een gerecht uit Hawaï. Deze wordt gemaakt met sushirijst, stukjes vis, garnalen en verschillende groente. Het is een licht gerecht, ideaal voor de zomerperiode. We hebben nu ook een vegetarische/veganistische variant op de kaart staan met nog meer soorten groente en gemarineerde Tempeh. Tempeh is koek, gemaakt van soja en komt origineel uit Indonesië.

Lekker met een glas Mas de Lauriers Rosé.

4. Springrolls

Deze huisgemaakte Springrolls zijn gevuld met rijst, mie, wortel, paddenstoel en bamboe. De Springrolls bevatten veel Oosterse ingrediënten. Een veganistisch gerecht wat tegelijkertijd heel erg geliefd is bij ons jongere publiek. Het wordt geserveerd met een komkommersalade en sambal.

Lekker met een Brand Weizen bier.

5. Pasta Zeevruchten

De Pasta Zeevruchten is een pasta met veel producten uit onze uitgebreide oesterbar. Heerlijke schelpen, garnalen en zelfs een hele langoustine. Dit wordt geserveerd met onze smakelijke witte wijn-roomsaus.

Heerlijk met een glas Lagunitas IPA.

Ben je enthousiast geworden?

Rest van de menukaart bekijken?

Ben je na het lezen van dit artikel benieuwd geworden wat er nog meer op de menukaart staat? Bekijk het via de onderstaande knop!

Bekijk de Menukaart

Video's

Wil je weten hoe de gerechten gemaakt worden? Bekijk het in een van de onderstaande video’s.