Speciaal biertjes voor op het Terras

De 5 van Hotel New York

5 mei… Een dag met veel betekenissen, met als belangrijkste Bevrijdingsdag. Ook is het vandaag de verjaardag van Hotel New York. Vandaag de dag is het 26 jaar geleden dat Hotel New York haar deuren heeft geopend. De 5e van de maand betekent ook weer een nieuwe Top 5. Hotel New York is jarig en het is/wordt mooi weer buiten. De link naar de Top 5 van deze maand is gauw gemaakt. Deze maand lichten wij 5 speciaal biertjes uit voor het komende terrasseizoen.

1. Affligem Blond (6,8%)

Een helder, goudkleurig bier wordt bekroond met een stevige schuimkraag. Na de zachte smaak van de eerste slok leidt de ronde smaak van tropisch fruit tot een verfrissende afdronk. Bij het walsen van het bier komen er sterke tonen van banaan, specerijen en een hoparoma vrij. In het zonnetje is dit bier een gigantische aanrader.

De smaak, gepaard met de zonnestralen en het warme lente-/zomerbriesje zorgen voor een ideale beleving. Het ideale hapje bij de Affligem Blond is toch wel kaas. Oude kaas.

2. Lagunitas IPA (6,2%)

Deze bekende “Westcoast Style” Amerikaanse IPA is echt het voorbeeld in z’n soort. Het bier geeft fruitige citrus aroma’s gecombineerd met dennenachtige geuren. De schoonheid van amerikaanse hoppen wordt maximaal uitgenut. De aroma’s worden aangenaam gecombineerd met een licht zoete maar zeker niet dominante body.

In combinatie met de Pulled Chicken Nachos of de Spicy Chicken Wings is dit de ideale combinatie voor op het terras, of bij de borrel.

3. Vedett Extra White (4,7%)

De Vedett Extra White is het nieuwe witbier van de Vedettfamilie. Bij het brouwen worden alleen natuurlijke ingrediënten als tarwe, gerst, hop, koriander en gedroogde sinaasappelschillen gebruikt. Opdat het smaakpalet zich volledig zou kunnen ontwikkelen, wordt het bier gedurende verscheidene weken opnieuw gegist in de fles en in het vat. Deze knowhow van Duvel Moortgat is beroemd over de hele wereld. Het bier wordt ongefilterd gebotteld, zodat alle natuurlijke smaken bewaard blijven.

Over smaakpaletten gesproken, de combinatie van de Oesterbar met de Vedett Extra White is weergaloos.

4. Brand Lentebock (6,5%)

Lentebock is gebrouwen met een bijzondere blend van gebrande moutsoorten en vergist met een bovengist. Lentebock dankt zijn frisse smaak aan de Saazer hop. Fris bier gaat altijd goed met zonnestralen op een terras.

In samenwerking met Brand heeft Hotel New York op zondag 28 juli het “Brand Zomerfest” georganiseerd op het grasveld van Hotel New York. Hier zal het biertje ook zijn aanwezigheid kenbaar maken.

5. Duvel (8,5%)

Duvel is een natuurlijk bier met een subtiele bitterheid, een verfijnd aroma en een uitgesproken hopkarakter. Het aparte brouwproces, dat zo’n 90 dagen duurt, garandeert een pure stijl, een delicate pareling en een aangename alcoholzoete smaak. Na zuiver bronwater, het hoofdbestanddeel van bier, is gerst de belangrijkste grondstof. Duvel krijgt zijn typische bitterheid door verschillende aromatische Sloveense en Tsjechische hopsoorten toe te voegen. De Duvel is een iets ‘zwaarder’ biertje in de blondbier familie.

Het is zowel de volmaakte dorstlesser als de ideale aperitief. De Duvel op zichzelf kan zich prima staande houden, maar aangevuld met een portie bitterballen is deze echt onweerstaanbaar.

Nog steeds dorst?

Heb je na het testen van alle biertjes nog steeds dorst? Kom lekker afzakken bij onze bar!

Bar