Bijzondere kamers

De 5 van Hotel New York

Bijzondere kamers

Slapen in Hotel New York is al een hele beleving op zich: het historische pand, het bijzondere verhaal over de Holland Amerika Lijn, het prachtige uitzicht op de Maas en ga zo maar door. Wil je weten welke vijf kamers het meest bijzondere zijn in Hotel New York? Lees dan hieronder de top 5 meest bijzondere kamers:

1. De torenkamer

De twee groene torentjes op het dak van Hotel New York zijn omgebouwd tot twee bijzondere hotelkamers: een aan de Maaszijde en een aan de Rijnhavenzijde. Beide Torenkamers hebben twee verdiepingen met beneden een bed, middenin de kamer een smeedijzeren trap en boven een uitkijkpunt met een prachtig uitzicht over rivier en stad. De Torenkamer aan de Maaszijde heeft ook een ruime badkamer met bad en de Torenkamer aan de Rijnhavenzijde beschikt over een douche.

2. De Maassuite

De Maassuite kijkt uit over de Maas en is de grootste nostalgische hotelkamer van Hotel New York. Door de moderne inrichting, strakke televisie en Delfts blauwe inrichting is de kamer een prachtige mix van toen en nu. Middenin de kamer staat een tafel waar ook met zes personen vergaderd kan worden. Het bed wordt afgescheiden door een wand en het uitzicht over de Maas is geweldig. De hoge stoel en verrekijker bij het raam zorgen ervoor dat je niet meer wilt gaan slapen.

3. De dakterraskamer

Bovenop het dak heeft Hotel New York een Dakterraskamer. Deze zeer ruime kamer is rustig gelegen, is bereikbaar via een trap en heeft een prachtig uitzicht over de Maas. De kamer is gevestigd in de voormalige conciërgewoning van de Holland Amerika Lijn en heeft een apart slaap- en woongedeelte. In deze geweldige mix tussen oud en nieuw is de bewogen geschiedenis van de Holland Amerika Lijn nog heel goed voelbaar.

4. Het Directievertrek

Ook dit grote voormalige directiekantoor van de Holland Amerika Lijn is erg bijzonder. De kamer is gelegen aan de voorzijde van het gebouw. In de kamer komen een aantal unieke elementen van vroeger terug. Op deze manier waan je je weer helemaal in de tijd van de Holland Amerika Lijn. Wat dacht je van de lekkere open haard.

5. De Directiesuites

Deze grote voormalige kantoren van de directie van de Holland Amerika Lijn zijn zeer speciaal. De kamers zijn gelegen op een hoek aan de voorzijde van het gebouw en hebben veel originele elementen van weleer: houten lambriseringen, art deco lampen en een (werkende) open haard. Hotel New York kent twee verschillende Directievertrek Suites. De ene kamer is ingericht met witte accessoires en de andere met paarse accessoires. Wist je dat zangers Anouk haar album ‘Hotel New York’ in de paarse Directievertrek Suite schreef? Dat verhaal lees je hier. En dat is nog niet het enige: vanuit het mooie ovale bad voor het raam heb je op beide kamers een geweldig uitzicht over de rivier!

Ben je enthousiast geworden?

Blijf ook slapen

Heb je na het zien van deze kamers gelijk zin om te blijven slapen. Dat kan natuurlijk! Misschien wil je je partner verrassen of wil je een overnachting kado doen aan je ouders. Of misschien zoek je wel een leuke slaapplek voor de huwelijksnacht. Niet verder zoeken…. Hotel New York!

Boek een kamer