Bijzondere voorwerpen gevonden in Hotel New York

De 5 van Hotel New York

De 5 van Hotel New York

Stel je voor: er is een groot evenement geweest in Rotterdam waarvan een paar gasten een kamer hebben geboekt bij Hotel New York. Nadat ze een ontbijtje soldaat hebben gemaakt, checken ze uit en gaat ieder weer zijn eigen weg. Nadat de gasten uitgecheckt zijn, is de kamer beschikbaar voor de Huishoudelijke Dienst om schoon te maken voor de volgende gast. Soms wordt er nog wel eens wat vergeten in zo’n hotelkamer…

1. Goudvissen

Het zal toch een raar gezicht zijn. Kom je, als kamermeisje, de kamer binnen om het linnengoed af te halen en op te ruimen en tot je grote verbazing tref twee goudvissen in de wasbak aan. Waarschijnlijk zijn gasten deze vergeten om mee te nemen.

Uiteindelijk hebben we de eigenaar van de vissen gebeld. Hij wilde ze niet hebben, dus het kamermeisje heeft ze mee naar huis genomen en heel goed verzorgd.

2. Een opblaaskrokodil

Bij Hotel New York bieden we verscheidene diensten. Waar dat varieert van een restaurant, tot een vergaderzaal en van een hotelovernachting tot een luxe diner in NY Basement, zit een safari daar (nog) niet bij. Een van onze gasten dacht helaas van wel. Na zijn/haar verblijf, had deze gast iets bijzonders achtergelaten.

Toen de Huishoudelijke Dienst de kamer binnen kwam om deze weer schoon te maken, troffen ze wel een bijzonder dier aan. Na even kijken of het daadwerkelijk was wat ze dachten dat het was, kwamen ze tot de conclusie dat de gast vergeten was om zijn of haar opblaaskrokodil mee te nemen.

**Fun Fact, deze opblaaskrokodil verblijft nog steeds in Hotel New York.**

3. Flippers met een snorkel

We hebben een erg warme zomer gehad afgelopen jaar. Dat vereiste de enige aanpassingen in het normale leven. Een van onze gasten was zodanig goed voorbereid op het warme weer, dat hij/zij alleen vergat om alles weer mee terug te nemen. Het zal er vast tussendoor gezwommen, eh geschoten, zijn.

Het vinden van flippers levert altijd een interessante brainstorm op. “Is het van een feest?” “Is deze man/vrouw wezen snorkelen onder de douche of in de Maas?” De opties zijn nagenoeg eindeloos maar ach, dat houdt het voor de dames en heren van de Huishoudelijke Dienst lekker divers.

4. Galajurk

Deze is al weer een tijdje geleden. In 2016 was er in Rotterdam, in aanloop naar de EMA, de MTV Music week. Je raadt het al, er bleven inderdaad verschillende mensen slapen bij Hotel New York. Bij de EMA kleedt men zich, over het algemeen, erg netjes. Daar heb je nette kleren voor nodig. Het is handig om deze nette kleren dan vervolgens ook daadwerkelijk mee te nemen naar huis zodat je ze een volgende keer ook aan zou kunnen doen.

Er van uitgaande dat het een vrouw was, was iemand vergeten haar galajurk mee te nemen. En daarnaast ook nog één hele hoge hak. Die andere heeft ze waarschijnlijk wel meegenomen. Echt lekker zal het niet gelopen hebben.

5. Een apenvinger

Om deze Top 5 af te toppen moet er wel een heel bijzonder voorwerp bewaard worden voor het laatste. Laat dit nou precies het geval zijn. Er was een aantal vraagtekens rondom dit speciale voorwerp, maar die werden vrij snel opgehelderd toen het personeel mee hielp zoeken met de eigenaar die zijn talisman kwijt was. Toen de vraag kwam wat het precies inhield, antwoordde de gast met “een apenvinger”. Geen enkel probleem wat het voorwerp is, zoeken doen we altijd, maar soms komen er wel eens wat bijzondere voorwerpen voorbij.

Toen de vinger gevonden was, was de eigenaar weer gerustgesteld. Hij had deze talisman gekregen van een inheemse stam toen hij een hele lange reis had gemaakt.

Meer top 5?

Wil je meer weten over de Top 5 van Hotel New York, of een ander artikel lezen? Klik dan op de onderstaande knop!

Meer Top 5