Hotspots in Rotterdam

De 5 van Hotel New York

De 5 van Hotel New York

Breng je binnenkort een bezoek aan het bijzondere Hotel New York? Dan hebben we goed nieuws: naast het bezoek aan Hotel New York, is het ook zeker een aanrader om nog meer iconische plekken van Rotterdam te bezoeken. Nieuwsgierig? Lees dan hieronder snel de vijf beste hotspots die je bezocht moet hebben in Rotterdam!

1. SS Rotterdam

Wie kent haar niet? Ons zusterhotel van Hotel New York: ss Rotterdam. Het grote en prominente stoomschip, dat vroeger vele mensen van Nederland naar Amerika heeft vervoerd, dient tegenwoordig als drijvende attractie. Kom aan boord en ontdek de vele mogelijkheden die het schip biedt. Er worden dagelijks verschillende rondleidingen gegeven over het schip (tickets zijn aan boord verkrijgbaar), je kan deelnemen aan de escaperoom, of geniet in het Lido Grill Restaurant of de Restaurant Club Room van een heerlijke lunch of diner met prachtig uitzicht op Rotterdam of de Nieuwe Maas. Met lekker weer kun je ook plaats nemen op het Lido terras dat beschikt over een buitenbad! Kun je geen genoeg krijgen? Aan boord bevinden zich 254 hotelkamers in designsfeer van de jaren ’50. Bezoek de website van ss Rotterdam voor meer informatie

 

Adresgegevens
3e Katendrechtse Hoofd 25
3072 AM Rotterdam

2. Euromast

Letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van Rotterdam! De Euromast waar je op maximaal 185 meter hoogte een prachtig uitzicht hebt over de mooie stad van Rotterdam. Culinair genieten kan al op 96 meter hoogte! Ontwaak op 100 meter hoogte met je hoofd in de wolken of beleef de Euroscoop, waar je in een panoramalift naar maar liefst 185 meter hoogte wordt gebracht. De Euroscoop geeft een spectaculair 360º panoramisch uitzicht waarbij je met helder weer tot wel 30 kilometer kunt kijken. Kijk voor meer informatie op de website van de Euromast.

 

Adresgegevens:
Parkhaven 20
3016 GM Rotterdam

3. Markthal Rotterdam

Wie Rotterdam bezoekt, moet in de Markthal zijn geweest. Markthal Rotterdam is het foodwalhalla van Nederland. Daar waar alle culinaire hoogstandjes van verschillende culturen samenkomen. Markthal Rotterdam kent 96 units met dagverse producten, maar ook skybars en andere restaurants. Het plafond bestaat uit een heel groot kleurrijk kunstwerk, tevens het grootste kunstwerk van Nederland. Binnen en buiten zie je ook de verschillende ramen van appartementen, want je kunt er zelfs wonen! De Markthal is een ware hotspot waar je je ogen uitkijkt. Voor meer informatie over de Markthal ga je naar www.markthal.nl.

 

Adresgegevens:
Ds. Jan Scharpstraat 298
3011 GZ Rotterdam

4. Kijk-kubus

De Kijk-Kubus is een ingerichte museumwoning in het Blaakse Bos, speciaal ontworpen en gemaakt om de bezoeker een indruk te geven hoe in een kubuswoning geleefd wordt. Maquettes, fotopanelen en beeldschermen geven extra informatie over het Blaakse Bos. De Kubuswoning, ook wel paal- of boomwoning genoemd, is een ontwerp van architect Piet Blom. Hij wilde een soort dorp in de grote stad ontwerpen, waarbij hij de huizen zag als bomen en het hele complex als een bos. Dit uitgangspunt verklaart ook meteen de naam Blaakse Bos. De kubussen zijn als het ware gekanteld, waardoor drie zijdes naar de grond gericht zijn en drie naar de hemel. De Kijk-Kubus is zeven dagen per week geopend en het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen! Kijk voor meer informatie over de Kijk-Kubus op  www.kubuswoning.nl.

Adresgegevens:
Overblaak 70
3011 MH Rotterdam

5. Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp, de leukste dierentuin van Nederland! Ga op ontdekkingsreis en leer het dieren- en plantenleven uit de hele wereld kennen. Slenter lekker rond of ontmoet de drie zeldzame Aziatische leeuwenwelpjes. Je kunt je ook opgeven voor een rondleiding en ontdek meer over Diergaarde Blijdorp! Blijdorp heeft enthousiaste en deskundige gidsen die je veel kunnen vertellen de dieren, de verzorging, de geschiedenis en over wat er achter de schermen gebeurt. Met de gids bezoek je ook enkele plekjes die je als bezoeker nooit te zien krijgt. Meer weten? Bezoek de website van Diergaarde Blijdorp op www.diergaardeblijdorp.nl.

 

Adresgegevens:
Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam

Ben je enthousiast geworden?

Uitrusten na een dagje Rotterdam

Ben je na een lange dag door Rotterdam wel toe aan een diner en een plek om uit te rusten? Kom eten bij Hotel New York of rust uit in één van onze kamers.

Boek een kamer