Onze hotelportier Berry

Maak kennis met...

Berry de Mos

Berry is 59 jaar oud, heeft twee kinderen en woont in Rotterdam. Berry is onze nieuwste hotelportier en sinds vorig jaar september bij Hotel New York. Vanaf het begin is Berry al verliefd op zijn baan:  “Het leukste aan deze baan vind ik het omgaan met de gasten, behulpzaam en informatief zijn.”

Berry vertelt...

Waarom ben je gaan solliciteren als Hotelportier?

“Ik was bij mijn werkgever uit dienst getreden en hoorde via-via van deze baan. Uiteraard kende ik het historische pand Hotel New York al en ik werd meteen enthousiast. Ik vond het gelijk een wereldbaan.”

 

Wat vind je het leukste aan de functie als Hotelportier?

“Het leukste aan deze baan vind ik het omgaan met de gasten, behulpzaam en informatief zijn.”

 

Wat is het meest bijzondere moment wat je tot nu toe hebt meegemaakt als Hotelportier?

“Als portier bij Hotel New York is geen enkele dag hetzelfde. Je maakt zoveel leuke unieke dingen mee op een dag! Het meest bijzondere moment was dat ik totaal onverwacht een praatje moest houden voor een groep van 50 Zweedse gasten. De gasten vonden het geweldig en beloonde mij na afloop met een applaus.”

 

Wat is het meest ludieke moment wat je tot nu toe hebt meegemaakt als Hotelportier?

“Ik ben momenteel nog niet zo lang werkzaam als portier. Als ik de andere portiers spreek dan hoor ik verschillende ludieke momenten waar ik erg naar uitkijk. Onze portiers hebben stuk voor stuk zoveel meegemaakt. Een echt ludiek moment zal voor mij daarom vast nog komen!”

 

Als je de functie van een Hotelportier in één woord kan beschrijven, welk woord zou dat dan zijn?

De functie zou ik het best kunnen omschrijven als: “Multifunctioneel.”

 

Welke vaardigheden en/of eigenschappen heb je nodig als Hotelportier?

“Wat belangrijkste  zijn je uitdrukkingsvaardigheid,flexibiliteit. Het is gewoon heel belangrijk dat je inlevingsgevoel hebt.”

 

Wat vind je het mooiste aan Hotel New York?

“De historie van het gebouw en de vibratie die overal voelbaar is. ”

 

Wat is de mooiste plek in Hotel New York volgens jou?

“Dat is de entree en lobby van het hotel met die prachtige trap! Het is fantastisch om te zien hoe sommige gasten minutenlang staren naar de mooie trap. Hij heeft een nostalgische uitstraling en wordt daarom vaak op de gevoelige plaat vastgelegd. Aan mij is het dan de taak om onze gasten meer te vertellen over de historie van Hotel New York. Dit doe ik met alle liefde. Ik sta altijd voor de gast klaar!”

Afleveringen
Ontdek Hotel New York met...