Dagboek van de hotelportier

Dagboek van de hotelportier

Groot of klein: het zijn voor ons allemaal VIP's

Voor een Hotelportier is elke dag anders. Deze keer had ik het genoegen om met drie leuke kinderen op pad te gaan door het hotel. Het enthousiasme van de kinderen is mij heel goed bijgebleven en ik vertel jullie graag hoe deze gezellige boel tot stand is gekomen.

Groot of klein: het zijn voor ons allemaal VIP's

Kapitein

Als Hotelportier ontvang je gasten en geef je ze een welkom gevoel. Het is prachtig om te zien hoeveel verhalen men meeneemt naar Hotel New York en ik vind het nog elke dag bijzonder om dit te mogen doen. Soms zijn er verhalen die je bijblijven; hieronder volgt zo’n verhaal.

Kapitein

Pioniers

Hotel New York staat op één van de mooiste plekken van Rotterdam. Er is echter één ding op de pier waar ik mij groen en geel aan kan ergeren; zwerfvuil. Daarom heb ik het initiatief genomen voor ‘Rotterdam Prikt’ en werken we samen met andere bedrijven aan een schone pier.

Pioniers

Hoe geschiedenis tot leven komt

Als hotelportier laat ik graag de mooiste kamers in ons hotel zien. Eentje in het bijzonder: de uitvergrote foto van de man met de jongens op het achterdek van een schip. Laatst kreeg ik wel een heel speciaal bezoek; een oudere heer die de grootste jongen op de foto is. Een speciaal moment.

Hoe geschiedenis tot leven komt

De Stekkerdoos

De taken van de Hotelportier bevatten niet alleen portier. Verder zijn ze ook verhalenvertellers, gastheer maar zijn ze ook inzetbaar op het gebied van Technische Dienst, Huishoudelijke Dienst of Roomservice. Dit blijkt ook uit het volgende verhaal. Ben je benieuwd hoe dat ging? Lees het in “De Stekkerdoos”.

De Stekkerdoos

Onvindbare Jas

Je bent breed inzetbaar als Hotelportier. Je denkt met de mensen mee en helpt ze waar nodig. Michel had ook zo’n geval. Ben je benieuwd wat het was? Lees het hier.

Onvindbare Jas

Vriendelijke Verwijdering

De portiers maken van alles mee en hun takenpakket is breed. Zo fungeren ze soms ook als ‘uitsmijter’. Wil je weten waarom? Lees dan het volgende artikel.

Vriendelijke Verwijdering

De Step

Deze keer vertelt Berry dat er buiten het harde werken ook tijd is voor een geintje. Wil je weten wat dat was? Klik dan op onderstaande knop!

Oude Bekende

Oude Bekende

De bijnaam van Hotel New York is ‘The Grand Old Lady’. Een naam die elegantie en respect afdwingt. Zo ook een oudere dame die mij eens de weg naar “die mooie zaal” op de eerste verdieping vroeg. Wie was deze dame?

Oude Bekende

Het Aanzoek

Onze hotelportiers maken een hoop mee waar ze ook graag over vertellen.

Een bepaalde gebeurtenis licht Berry graag uit. Lees er hier meer over.

Het Aanzoek

Catastrofale Creditcard

Er gebeurt altijd wel wat in Hotel New York. Als hotelportier ben je van bijna alles op de hoogte en dat levert vaak een leuk verhaal op.

Deze keer vertelt Michel in het dagboek over wat hij heeft meegemaakt.

Catastrofale Creditcard

Dubbel Feest

Iedere maand schrijft een van de hotelportiers een verhaal over een van zijn unieke ervaringen in Hotel New York. Laat je meenemen in hun verhalen en de hotelwereld vanuit hun perspectief.

Deze maand is er in het dagboek geschreven vanuit het perspectief van Nico.

Dubbel Feest