Dagboek van Michel

Catastrofale Creditcard

Het ontmoeten van mensen is een van de grootste geschenken die ons beroep met zich meebrengt. Soms zitten daar ook BN-ers bij, zoals muzikanten, cabaretiers en bekenden uit de media. Uiteindelijk went dit wel, zelfs als er ineens zes tegelijk zitten te eten.

 

Het was een rustige ochtend op een doordeweekse dag. Een van onze vaste gasten checkte uit bij de receptie. De receptioniste deed perfect haar werk en een vriendelijk gesprek ontstond tussen hen. Vanaf een afstandje hield ik een oogje in het zeil. Ik hield me stand-by om onze gast te helpen met zijn koffers of iets dergelijks, mocht dit nodig zijn. Toen de gast ging betalen en zijn creditcard in het betaalapparaat schoof, begon het apparaat te piepen. Helaas was dit niet op een goede manier. Verbaasd probeerde hij het nog een keer. Weer klonken er elektrische piepjes uit het apparaat toen de transactie haperde. Ineens keek hij mij ernstig aan met een blik van ‘Snap jij er wat van?’. Ik zei grappend dat ik er ook niks aan kon doen, wat hij direct beantwoordde “Nou ik denk het wel!”. We schoten samen in de lach en ik speelde het spelletje mee door te zeggen dat ik maar even een rondje zou gaan maken. Toen ik terugkwam had hij afgerekend en toe ik hem bij de draaideur tegenkwam zwaaide hij al roepend dat hij gelijk had want nu lukte het wel.

 

Een paar maanden later was hij weer in ons hotel en in een bijna identieke situatie trof ik hem weer bij de check-out aan en hij herkende me. Toen het betaalmoment aanbrak en hij zijn creditcard pakte keek hij me ineens veelbetekenend aan en ik grapte dat ik maar een ommetje zou gaan maken. “Dat is je maar geraden ook!” kwam er met een quasi ernstig gezicht uit.

 

Geen cabaret maar gewoon elkaars humor begrijpen, heerlijk toch?

HOTELPORTIER MICHEL

Over hotelportier Michel

Wil je nou nog meer weten over onze hotelportier Michel en zijn verhalen en ervaringen? Klik dan op de knop hieronder.

Meer over Michel