Dagboek van Nico

Dubbel feest

Als portier bij Hotel New York heb je nooit een gewone dag. Er is altijd wel iets bijzonders. Laatst had ik een middag/avond dienst en ik loste mijn collega om drie uur af. Dat is ook de tijd dat de kamers gegarandeerd klaar zijn voor onze nieuwe gasten en begint het inchecken. Meer dan eens neem ik de tijd om met onze gasten mee te lopen om ze hun kamer te wijzen en te vertellen hoe alles werkt, wat de bijzonderheden zijn. Wij doen veel om het onze gasten naar hun zin te maken en om ze zich thuis te laten voelen onder ons dak.

 

Deze middag checkte er een ouder echtpaar in met hun dochter. Ze vertelden aan de balie dat het eigenlijk de bedoeling was geweest om naar New York te gaan om de verjaardag van hun dochter daar te vieren, maar dat kon door omstandigheden niet doorgaan, dus hadden ze gekozen voor een alternatief: een paar nachtjes Hotel New York. Ik liep met ze mee naar de kamer en al snel was het gezellig en werd er gelachen en er was belangstelling voor wat ik over de stad te vertellen had, over het pand en de plek. De ouders hadden snel de weg naar hun kamer gevonden en ik liep met de dochter mee naar haar kamer, een riante patio plus kamer. Deze kamers zijn ruim en comfortabel, maar hebben geen uitzicht. Gelukkig was ze helemaal weg van de kamer en ze smolt helemaal van de extraatjes die wij voor onze jarige gasten in petto hebben: het hele bed bezaaid met snoepjes in allerlei kleuren en natuurlijk een kaartje met daarop de felicitaties voor haar verjaardag namens het personeel van Hotel New York.

 

Na en tijdje, ik stond inmiddels alweer beneden, kwam de vader met een samenzweerders gezicht naar me toe en hij vroeg of ik drie champagneglazen op de kamer van zijn dochter wilde zetten. Ze gingen uit, maar wilden proosten op haar gezondheid met champagne als ze terug kwamen. Natuurlijk wilde ik daarvoor zorgen, en ik stelde hem voor om de champagne koud te zetten tot ze terug kwamen. Dat ging niet, want het moest een verrassing blijven, bovendien lag de champagne in de auto. Die avond bracht ik drie glazen naar boven en een koeler gevuld met ijs. Dat was dan toch het minste wat ik kon doen.

 

Toen ik de volgende middag binnenkwam om weer te gaan portieren, kwam de dochter net de trap af. Ze straalde aan alle kanten. Toen ze mij zag begon ze haar hele verhaal te vertellen en ze maakte mij deelgenoot van haar enthousiasme over de manier waarop ze haar verjaardag beleefde dit jaar. “Wat fijn, ik voelde mij meteen thuis in het hotel en de fijne tips die we van u kregen over de stad zorgde vandaag voor een bijzonder leuke dag in Rotterdam. Verder vertelde ze mij wat ze vanavond allemaal nog gingen doen en nog veel meer. Wat een feest om zo binnen te komen en je shift te beginnen.

 

Die avond zag ik haar nog regelmatig de trap op en af gaan en het leek wel of haar glimlach steeds groter werd.

 

Tegen de tijd dat ik naar huis zou gaan kwam er een wat oudere dame naar mij toe. Zij begon een heel verhaal over haar kleinzoon die jarig was en die wilde per sé zijn verjaardag in Rotterdam vieren. Toen werd ik nieuwsgierig waar die kleinzoon dan vandaan kwam. ‘Naarden’ was het antwoord, “maar hij is net zo lang blijven zeuren tot wij besloten hem zijn zin te geven en zijn verjaardag in Rotterdam te vieren. Hij is helemaal idolaat van Rotterdam moet u weten. Hij wil er ook gaan wonen.” Toen ik informeerde hoe oud haar kleinzoon was geworden antwoordde ze: “11.”

 

Dat is inderdaad bijzonder. Maar zij wilde haar kleinzoon verrassen. Hij zat al in het restaurant met zijn ouders. Wij hebben toen een optocht gevormd met vijf volwassenen met tussenin een slinger van letters: ‘hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag’. Ik liep voorop de stoet met een fonkelend, brandend sterretje en tegen de tijd dat we bij de tafel waren, waar het gezelschap zat, waren vele nieuwsgierige ogen uit het restaurant op ons gericht. Het was aan mij de eer om de jongeman te feliciteren met zijn verjaardag en hem namens al mijn collega’s welkom te heten in Rotterdam en in Hotel New York in het bijzonder. Het was die dag echt dubbel feest om al die glunderende gezichten te zien.

 

HOTELPORTIER NICO

Over Hotelportier Nico

Wil je nou nog meer weten over onze hotelportier Nico en zijn verhalen en ervaringen? Klik dan op de knop hieronder.

Meer over Nico