Het Aanzoek

Het Aanzoek

Bij de marketingafdeling komen vele verzoeken binnen van mensen die iets bijzonders willen doen in Hotel New York. Indien mogelijk, proberen we deze te realiseren, zo ook het volgende verhaal.

 

We werden benaderd door een in Rotterdam wonende, Canadese man die graag zijn vriendin ten huwelijk wilde vragen. Ze hadden al een kindje samen en nu zij opnieuw zwanger was, was dit ook zijn drijfveer achter het aanzoek. Hij wilde dit graag in Hotel New York doen omdat ze daar regelmatig komen en dit een bijzondere plek is voor hun beide.

 

Toen ik een afspraak maakte met de man om eens te gaan zitten over hoe het dan moest gaan gebeuren. Het plan werd dat zij op zondagmorgen naar het restaurant zouden komen om te ontbijten en hij zogenaamd naar het toilet zou gaan. Bij het weglopen van de tafel zou hij mij een seintje geven dat ze er waren. Vervolgens zou de man naar de eerste etage gaan, waar zich ook het prachtige glas in lood raam bevindt. Ik zou zijn vriendin met een smoes op gaan halen in het restaurant.

 

De dag was daar, het stel kwam op zondagmorgen naar het restaurant. Bij aankomst stond er een tafeltje voor hun klaar. Dit tafeltje was versiert met bloemen. Nadat zij plaats hadden genomen en koffie hadden besteld, kwam de man naar mij toe en vertelde hij mij dat zijn vriendin een gesloten envelop in haar tas had. Hierin zat een brief van de dokter, waarin het geslacht van de baby stond. Hij zei dat ik dat tegen haar moest zeggen en dat ze deze vooral mee moest nemen. Dit om haar op een dwaalspoor te brengen.

 

De man begaf zich naar de eerste etage, welke wij extra speciaal hadden aangekleed. Er lag een rode loper en er stonden prachtige bloemen. Ik liep naar het restaurant om de vrouw op te halen en vroeg haar met mij te komen omdat ik een verrassing voor haar had. Ik benadrukte dat zij vooral de envelop mee moest nemen.

 

Volledig flabbergasted ging zij met mij mee. Toen we op de eerste etage aankwamen en uit de lift stapten, zag ze de rode loper en haar vriend. Ze barstte in tranen uit. Toen haar vriend op zijn knieën ging om haar met een prachtige ring ten huwelijk te vragen, werd zij behoorlijk hysterisch van vreugde en heeft ongeveer een half uur niks anders geroepen dan “OH MY GOD! OH MY GOD!”. Hierdoor heeft een gedeelte van het hotel deze prachtige gebeurtenis mee mogen maken.

 

Uiteindelijk zijn ze weer in het restaurant beland, om te genieten van het ontbijt en een door ons aangeboden glaasje bubbels.

 

Dit verhaal zal zeker nog een vervolg krijgen omdat wij natuurlijk graag willen weten wanneer en waar ze gaan trouwen. Wie weet is dit namelijk wel in Hotel New York. Natuurlijk zijn we ook gigantisch benieuwd of het een jongentje of een meisje wordt.

Over hotelportier Berry

Wil je nou nog meer weten over onze hotelportier Berry en zijn verhalen en ervaringen? Klik dan op de knop hieronder.

Meer over Berry