Onvindbare Jas

Onvindbare Jas

Als hotelportier bij Hotel New York ben je van alle markten thuis. Zo kan het ook zijn dat je jassen van gasten staat aan te nemen en ze op staat te hangen aan de kapstok bij de zalen.

 

Op een avond was het erg druk. Veel zalen waren tegelijk verhuurd. Het waren toevallig allemaal feestjes; een bruiloft, een jubileum en een verjaardag tegelijkertijd. Zo tegen half tien ’s avonds was het bruiloftsfeest in volle gang. Een een oudere heer wilde al naar huis. “Die drukte kan ik niet meer aan hoor.” Zei hij. Ik bood hem aan zijn jas te zoeken, een bruine winterjas. Daar waren meer heren mee gekleed, dus het werd flink zoeken tussen alle jassen.

 

Na een kwartier hadden we hem nog niet. “Weet u zeker dat u hem aan deze kapstok heeft gehangen?” vroeg ik de oude baas. Hij wist het niet meer. We gingen bij de andere zalen de kapstokken langs, maar zonder resultaat. Buiten goot het van de lucht en zijn gezicht betrok steeds verder. “Dat geheugen gaat hard achteruit als je op leeftijd komt,” bromde hij.

 

Ik vroeg hem om even bij ons op de bank in de lobby te gaan zitten en beloofde hem de jas te vinden. Weer ging ik minutieus de eerste kapstok langs en pakte elke bruine jas met bont van binnen. Maar de man was klein van stuk en er hingen alleen maar grotere maten. De zaaldeur ging open en een oudere dame kwam naar buiten. “Heeft u mijn broer gezien? Hij is toch niet gewoon in dat hondenweer zonder jas weggegaan, want die hing nog over zijn stoel…..” Ik herenigde broer en zus in de lobby en de man was erg opgelucht. Uiteindelijk bleef hij nog een tijdje napraten met mij terwijl inmiddels elke gast uit de zaal vertrok, uiteindelijk vertrok hij als allerlaatste van de familie. Het was inmiddels droog buiten.

Over Hotelportier Michel

Wil je nou nog meer weten over onze hotelportier Michel en zijn verhalen en ervaringen? Klik dan op de knop hieronder.

Meer over Michel