Onze hotelportier Michel

Maak kennis met...

Michel Boehlé

Michel is 59 jaar oud, getrouwd met Irene, heeft twee kinderen en twee stiefkinderen en woont in Brielle. Sinds vorig jaar september werkt hij als Hotelportier bij Hotel New York. De mooiste plek binnen Hotel New York vindt hij tóch echt het terras van kamer 407 tijdens de zomer! Sinds zijn functie als Hotelportier heeft hij volop contact met de gasten. “Ik vertel de gasten niet alleen verhalen, maar gasten vertellen ook verhalen terug.”

Michel vertelt...

Waarom ben je gaan solliciteren als Hotelportier?

“Een vriend van mij attendeerde mij op de vacature van de Hotelportier. Ik dacht dat is een erg leuke functie om extra mee te verdienen, maar ook een mooie manier om tegelijkertijd tussen de mensen te staan. “

 

Wat vind je het leukste aan de functie als Hotelportier?

“Het is een veelzijdig beroep waarbij je veel direct contact hebt met de gasten. Het is interessant, omdat je elke keer opnieuw andere reacties krijgt als je een mooi verhaal vertelt. Gasten vertellen ook verhalen terug. Verder is het leuk om typisch portierzaken te verrichten en als een gids van Rotterdam tips te kunnen geven.”

 

Wat is het meest bijzondere moment wat je tot nu toe hebt meegemaakt als Hotelportier?

“Ik stond een keer buiten voor de deur van Hotel New York, toen er een meisje van een jaar of 4 naar mij toe kwam. Ze was haar vader kwijt, maar totaal niet in paniek of zo. Ik vroeg haar om hem te omschrijven. Ze antwoordde:”Heel veel haar.” Daar kon ik het mee doen. Ik keek eens om me heen en zag een man met zijn filmende camera langzaam dichterbij komen. Hij had een flinke bos krullen. Een en een is twee. Hij maakte een gebaar met zijn vinger op zijn lippen. Ik vroeg ondertussen nog meer uiterlijke kenmerken aan het meisje. Ze trok haar schouders op. “Verder is hij heel normaal hoor.” Ik schoot in de lach en de vader naderde langzaam al filmend, zonder dat zijn dochter het door had. “Ik heb wel een vermoeden dat hij in de buurt is hoor”, zei ik, “kijk maar eens goed.” Ze keek naar links en naar rechts, maar niet achter haar rug. Net toen haar vader achter haar stond, stoof ze weg naar de speeltoestellen. Ze zag haar broertje daar weer. Haar vader en ik schoten in de lach. “Mooi spul toch meneer?” vroeg ik aan hem. De vader van het meisje knikte.”

 

Wat is het meest ludieke moment wat je tot nu toe hebt meegemaakt als Hotelportier?

“Een gast belde op een dag in paniek uit zijn kamer naar de Receptie. Buiten stormde het, maar hij had toch zijn raam opengedaan. De gast vroeg of ik het even wilde sluiten. Dan is het leuk om te zien dat het baasje dik in de 80, blij is als je in één zwaai het raam sluit en zijn vrouw vervolgens tegen hem zegt: ‘Dat is pas een man!’”

 

Als je de functie van een Hotelportier in één woord kan beschrijven, welk woord zou dat dan zijn?

“Boeiend.”

 

Welke vaardigheden en/of eigenschappen heb je nodig als Hotelportier?

“Fexibel, zeer sociaal en je betrokken en verantwoordelijk voelen. Uiteraard moet je ook een verteller zijn en gevoel voor humor is niet onbelangrijk. Verder is een sterk fysiek gestel wel noodzakelijk.”

 

Wat vind je het mooiste aan Hotel New York?

“De historie die echt allerlei mensen hier naartoe trekt en verbindt.”

 

Wat is de mooiste plek in Hotel New York volgens jou?

“Dat is het terras van kamer 407 in de zomer. Met het uitzicht over de Maas, onder toeziend oog van de klok van het torentje met zijn rode vlag. (En dit het liefst met een biertje in de hand: alleen als je gast bent dan).”

Afleveringen
Ontdek Hotel New York met...

Dagboek van de hotelportier

Benieuwd naar Michel zijn verhalen? Bekijk dan het dagboek van de hotelportier.

Dagboek