Maak kennis met

Ellie Mesman

Ellie

Ellie Mesman

Deze maand staat Ellie Mesman in het zonnetje bij Hotel New York. Ellie is 59 jaar, getrouwd en heeft twee zonen. Momenteel werkt ze als Voorvrouw bij de afdeling Huishoudelijke Dienst.

Ellie aan het woord

Zou jij je willen voorstellen aan ons?

Mijn naam is Ellie Mesman. Ik ben is 59 jaar, getrouwd en ik heb twee zonen. Op dit moment werk ik als voorvrouw bij Hotel New York.

Hoelang werk je bij Hotel New York?

Ik werk alweer 20 jaar bij Hotel New York en heb drie verschillende functies gehad. Ik ben begonnen als Medewerker Schoonmaak en als Kamermeisje. Later ben ik doorgegroeid als Voorvrouw. Zo werk ik mee en doe ik altijd de laatste check. Ik controleer of alle werkzaamheden goed worden uitgevoerd. Als Voorvrouw is het belangrijk om flexibel en stressbestendig te zijn. Je moet snel kunnen schakelen en goed het overzicht kunnen bewaren.

Hoe ziet jouw werkdag er uit?

Ik begin ’s morgens om half 6. Ik geef leiding aan een groep dames en werk met ze mee. We beginnen de dag met het schoonmaken met alle publieke ruimtes. Dat zijn de zalen, het restaurant, de lobby en ga zo maar door. Later in de ochtend beginnen we met het schoonmaken van de kamers. Het klinkt misschien cliché, maar elke dag is anders. En dat maakt het werken bij Hotel New York zo leuk.

Wat is je favoriete plek in Hotel New York?

Mijn favoriete plekje is het glas en lood raam op de eerste etage. Het glas en lood raam doet mij echt aan vroeger denken. De geschiedenis van dit gebouw vind ik erg interessant. Hotel New York is niet zomaar een hotel, het is een hotel met een verhaal. Deze interesse merk je ook vaak aan de gasten wanneer ze blijven overnachten of een hapje komen eten.