Maak kennis met

Viënna van der Bliek

Hotel_New_York_Kennis_maken_Vienne

Viënna van der Bliek

Deze maand stellen we aan jullie voor: Viënna van der Bliek. Viënna werkt nu 1,5 jaar bij Hotel New York. “Mijn werkdag is nooit hetzelfde, elke dag leer ik weer wat nieuws. Dat maakt het werk leuk!”

Viënna aan het woord

Wie ben je, wat doe je en wat zijn je hobby’s?

Hallo!, mijn naam is Viënna Van der Bliek. Ik ben 18 jaar, woon in Spijkenisse en ik ben leerling Gastronoom-Sommelier bij Hotel New York. In mijn vrije tijd ben ik graag met vrienden om gezellig ergens wat te eten of samen films te kijken. Ook ben ik regelmatig in de keuken te vinden om weer eens een nieuw recept te koken.

Hoe ben je bij Hotel New York terecht gekomen?

Voor mijn BBL opleiding was ik op zoek naar een stageplaats in Rotterdam. Via school hoorde ik dat Hotel New York stagiaires zocht. Ik was erg bekend met Hotel New York en toen ik dit hoorde heb ik gelijk gesolliciteerd. Want wie wilt nou niet werken in het gezelligste restaurant van Rotterdam!

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?

Er is geen dag het zelfde voor mij. De ene keer sta ik in de wijk en ben ik bezig met onze gasten serveren. De andere keer sta bij het gastenontvangst om onze gasten te verwelkomen en begeleiden naar hun tafel. Ook ben ik vaak bezig in de zalen met vergaderingen ,diners, en lunches. Of ik sta achter de bar/buffet drankjes te maken. Mijn werkdag is nooit hetzelfde elke dag leer ik weer wat nieuws, en dat maakt het werk leuk!

Wat is jou favoriete gerecht bij Hotel New York?

Mijn favoriete gerecht is dan toch wel de inktvisringetjes. Als ik ga eten bij Hotel New York staan ze standaard op tafel. Gelukkig staan ze elk jaar weer op onze menukaart!