Dessert

Warm Chocoladetaartje

Warm Chocoladetaartje

Dit is echt mijn guilty pleasure. Een redelijk simpel recept maar o zo lekker, ideaal dus om thuis te maken als je eens lekker wilt koken. Het voordeel is ook dat het altijd past, je kunt het namelijk overal mee combineren. Met ananas van de bbq, rood fruit of citrus vind ik het lekkerst. Het belangrijkste is dat je er ijs bij serveert, het contrast tussen het warme taartje en het koude ijs is superlekker.

Wat heb je nodig?

150 gr boter
150 gr pure chocolade
3 eieren
3 eidooiers
75 gr rietsuiker
40 gr bloem

Klein beetje boter
Klein beetje poedersuiker

De bereiding

Stap 1

Doe de boter en chocolade in een kom en smelt deze boven een pan heet water (au bain-marie)

Stap 2

Klop ondertussen de eieren, eidooiers en rietsuiker luchtig met een mixer

Stap 3

Zorg dat de chocolade en boter gesmolten zijn maar niet meer heel heet (rond de 50 graden)

Stap 4

Meng dan het chocolademengsel met het eimengsel, zorg dat het geheel luchtig blijft dus niet te lang roeren.

Stap 5

Voeg als laatste de gezeefde bloem toe en meng met een spatel goed door.

Stap 6

Smelt het beetje boter en vet hiermee de ovenschaaltjes in, bestrooi hierna met poedersuiker, zorg dat het overtollige suiker uit de bakjes is.

Stap 7

Vul de bakjes nu tot ¾ met het beslag en zet ze in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de koude vormpjes met beslag in de oven 8-10 minuten, afhankelijk van de grootte van de bakjes. Als de bovenkant een beetje stevig aanvoelt zijn de taartjes klaar, het hoeft niet helemaal hard te zijn.

De opmaak

Warm chocoladetaartje

Je kunt de taartjes lossen uit de bakjes, maar het lekkerste is om gewoon te lepelen uit het bakje. De taartjes zijn namelijk nog niet helemaal gaar en de binnenkant dus nog lekker zacht. Zet de bakjes dan op een bord met wat fruit en ijs, gegarandeerd superlekker!