Huwelijk
Arnaud en Emile

Once upon a time there was a boy who fell in love with a boy and their fairytale lastest a lifetime… I cannot wait to start this story with you, would you like to marry me?

Sprookjeshuwelijk

Dit sprookjeshuwelijk van Arnaud en Emile is niet ontstaan in een magisch kasteel net buiten Parijs. Dat kwam later pas. De heren hebben elkaar, eigenlijk niet zo romantisch, in de lobby van een hotel in Los Angeles leren kennen. Na op een vlucht voor AirFrance/KLM als cabin attendant te hebben gewerkt, in werkuniform en allebei totaal niet opzoek naar de liefde. En toen gebeurde het…

“Voor Emile was het overduidelijk liefde op het eerste gezicht. Bij mij was het denk ik bij de derde keer raak. Ik ben een Fransman, hij een Hollander. Emile had een moeilijke periode achter de rug en ik had mijn man een jaar ervoor verloren. We waren allebei ab-so-luut niet opzoek naar de liefde of een relatie, it was totally unexpected! Ik had niet verwacht nog zo’n grote liefde op mijn pad te krijgen.”, vertelt Arnaud glunderend.

De heren leerden elkaar dus zo’n vier jaar geleden in de lobby van een hotel, in ‘the City of Angels’, kennen en hebben elkaar in de periode daarna meerdere malen zowel in Parijs als in Den Haag opgezocht. “And that was the start of our big love story!”, vertelt Arnaud.

“Tijdens onze 1 year anniversary, dat we vierden in een chique en romantisch kasteel net buiten Parijs, zaten we in bad met champagne en had Arnaud een klein doosje met kaartje waarop de volgende tekst geschreven stond: ‘Once upon a time, there was a boy who fell in love with a boy and their fairytale lastest a lifetime… I cannot wait to start this story with you, would you like to marry me?’. Ik zag dit aanzoek totaal niet aankomen, waardoor Arnaud na drie minuten van zwijgen tegen mij zei dat ik best mocht antwoorden. Ook met een nee of een misschien… Uiteraard zei ik volmondig ‘ja!’ en sindsdien zijn we begonnen met alle voorbereidingen van onze bruiloft.”, aldus Emile.

Hotel New York

De heren zijn voor zowel het werk dat ze doen als privé op veel verschillende, unieke en bijzondere plekken op de wereld geweest. Arnaud komt uit Frankrijk. Waarom hebben ze er dan voor gekozen te trouwen in de Balszaal binnen Hotel New York te Rotterdam, te dineren in de Bibliotheek en de huwelijksnacht in suite 1.05 door te brengen?

“Precies daarom! Omdat je bij Hotel New York alles onder één dak hebt. Wij waren er al snel uit dat we wilden trouwen in Nederland, aangezien de regels omtrent de locatie van een homohuwelijk in Frankrijk net iets strikter zijn (cq. twee heren mogen daar alleen trouwen in het stadhuis van de gemeente waar zij woonachtig zijn, niet op locatie). Wij hadden de droom te trouwen op een locatie waar alles mogelijk is en binnen hetzelfde pand kan plaatsvinden. De ceremonie, het diner, het feest, de huwelijksnacht – én waar onze Nederlandse en Franse gasten ook konden overnachten en een karakteristiek stukje Nederland zouden zien en ervaren. Daarnaast wilden we een niet té chique, stijve en formele locatie, maar zeker ook niet een locatie die te casual, gewoontjes en te informeel is. We zochten de perfecte balans daartussen. En een locatie met karakter! Het liefste ook een met onze link en liefde voor Amerika.”, vertelt Emile met glimlach.

“Ik was opslag verliefd! Los van de locatie en de atmosfeer, was ik iedere keer als wij er gingen lunchen en/of dineren en later afspraken hadden met onze ceremoniemeester Annette en de organisatie binnen Hotel New York ontzettend te spreken over de service. Je merkt dat iedereen het fantastisch vind om hier te werken. They sparkle! En daar waren we ook naar opzoek. Daarnaast match deze locatie ook heel goed met ons door de historie van het pand; vroeger vertrokken emigranten voor een nieuwe toekomst richting New York, Amerika. Onze lievelingsstad. Wij hebben elkaar in Amerika leren kennen, om samen hier een nieuwe toekomst op te bouwen. Het voelde écht als een nieuwe start om hier te zijn. Een symbolische plek.”, vertelt Arnaud.

De locatie was overduidelijk voor de heren weggelegd. Nu de invulling van de dag nog…

“Ik denk dat het heel erg belangrijk is dat, als je zo’n grote dag aan het plannen bent, je, je direct vertrouwd moet voelen op de locatie en met de mensen die er werken. We vertrouwden de organisatie van Hotel New York onmiddellijk! In het bijzonder Moniek (cq. Banqueting Manager), die ons feilloos aanvoelde. Vandaar ook dat Emile er absoluut alle vertrouwen in had dat het goed ging komen. Zowel wij, Annette als Hotel New York werkten hard om ons trouwweekend perfect te maken. Ik daarentegen zat voor iedere meeting vol met vragen, twijfels en lichtelijke stress. Na iedere meeting verliet ik het pand gelukkig wel met het gevoel ‘they got us! They know what we want!’. Er werd geluisterd, geen detail werd over het hoofd gezien en er heerste totale controle, but in an easy way.”, vertelt Arnaud tevreden.

“We zijn vanaf vrijdag tot en met zondag binnen Hotel New York verbleven en ik kan je zeggen dat het een per-fect weekend was. Zowel voor ons als voor alle 56 gasten. Alleen wij, de ceremoniemeester Annette en de organisatie binnen Hotel New York waren op de hoogte van het draaiboek. Voor de gasten was de invulling van de huwelijksdag een totale verrassing.”, aldus Emile.

De heren werden wakker met het uitzicht over de Maas en de stad Rotterdam om vervolgens, na het ontbijt op bed, zich klaar te maken voor de grote dag. In de Balszaal naar het altaar gebracht door hun moeders, “because they gave us life”, en waar de BABS een geweldige ceremonie heeft verzorgd. “Dat was misschien wel het beste gedeelte van de dag…”, vertelt Arnaud met een gelukzalige glimlach.

Ceremonie

“Op advies van Moniek hebben we de Nederlandse en Franse gasten gemixt en zaten wij op het beroemde rode bankje niet met onze ruggen naar de gasten, maar juist met ons gezicht naar hen toe. De opstelling was zo dat iedereen ons kon zien, maar wij hen ook. Niet zo traditioneel, maar zeker subliem! Er ontstond automatisch meer interactie. De ceremonie, de inrichting, de bloemen – alles was chique, maar met een twist.”, Arnaud.

Na de ceremonie lag er aan de kade de ‘Ostara’ boot van de Spido klaar voor een twee uur durende en zonovergoten rondvaart over de Rotterdamse Maas. Er werden bruidscakejes gegeten en champagne gedronken. “We hadden onze eigen champagne uit Frankrijk meegenomen. Dat was geen enkel probleem. Voor mij als Fransman kan ik mij geen feest, laat staan een huwelijk, mijn éigen huwelijk, voorstellen zonder champagne. Ik wilde graag mijn favoriete bubbel drinken, voor Hotel New York was dat geen enkel probleem.”, glimlacht Arnaud.

Het diner vond plaats in de Bibliotheek waar de gasten plaatsnamen aan ronde, met wit linnen gedekte tafels met de plateau’s Fruits des Mers, gevolgd door het voor- en hoofdgerecht. “Als cabin crew, wat veel van onze vrienden die aanwezig waren ook zijn, weet je wat goede service is. We wilden op geen enkel moment van de avond lege wijn- en waterglazen en dat bijvoorbeeld de gasten om extra brood moesten vragen.”, Emile. “En ik vond het heel belangrijk om vriendelijke, warme en een stralende bediening te hebben. Ik voelde mij een beetje opgelaten om dat zo specifiek  te vragen, maar het zou mijn dag compleet maken. Het bleek niet teveel gevraagd te zijn, er was aan ieder detail gedacht, zelfs aan die.”, aldus Arnaud.

Na het diner verplaatste het gezelschap zich weer naar de Balszaal, die was omgetoverd tot een feestzaal met een DJ booth, dansvloer, statafels, open bar en een dessertbuffet. “We wilden niet te lang aan tafel zitten, vandaar de keuze van een dessertbuffet in de andere zaal. Zodat iedereen staand en swingend met een glas champagne van het dessert kon genieten.”, vertelt Emile.

Schilderij

Ook stond er in de hoek van de zaal een kunstenaar live te schilderen. “De gasten wisten natuurlijk van niks en veel van hen hebben hem het eerste uur geeneens gespot. Dit was het cadeau dat zij, indirect, aan ons hebben gegeven. Wij hebben hem gevraagd live een schilderij te maken van de feestavond in de Balszaal. Met details als onze kat ‘Chanel’ op de bar en een van de kelners van Hotel New York, de blonde Martine.

De volgende ochtend tijdens het ontbijt konden wij en de gasten het resultaat bewonderen. Verbluffend! Ook zal ik niet vergeten dat tijdens het feest het standbeeldje met de twee mannetjes was onthoofd door een vriendin van ons. We hebben er uiteraard om gelachen, maar ik vond het toch jammer… De volgende ochtend stond dat standbeeldje, heel nonchalant, gelijmd, tussen het ontbijtbuffet. We love that kind of special service! We hadden er absoluut niet om gevraagd, maar dit soort details maken het verschil.”, glimlacht Arnaud.

“Als ik terugdenk aan ons huwelijksweekend schieten de woorden ‘touched by love’ door mijn hoofd. Niet alleen door onze familie en vrienden, maar zeker ook door de organisatie van Hotel New York”, aldus Emile. “Het was perfect, magisch, uniek, liefdevol – overweldigend op een positieve manier. Als reactie van de gasten heb ik vaak de woorden ‘georganiseerd en tevens relaxed’ gehoord. Een van mijn grootste angsten was dat de dag te strak gepland zou zijn en we amper tijd zouden hebben om te ademhalen en écht te genieten . Al werd mij op het hart gedrukt dat een draaiboek noodzakelijk is en je een tijdsschema nodig hebt, gelukkig bleek deze perfect in elkaar gezet te zijn. Wij en de gasten hebben op geen enkel moment het gevoel gehad naar dat schema te hebben geleefd. Het was relax, en tegelijkertijd ook goed georganiseerd.”, vertelt Arnaud tevreden.

Heren, als jullie je trouwdag een cijfer mochten geven op een schaal van 0 tot 10, wat zou dat cijfer zijn?

“Een 12! Zonder er verder over na te hoeven denken. Zeker een 12.”, glimlacht Emile.
“Een 9. You always need some space to improve something…”, Arnaud. “Ik had het bijvoorbeeld prettig gevonden om, naast alle informatie over trouwen bij Hotel New York en het afhuren van de verschillende zalen; ervaringen van bruidsparen te kunnen lezen. En dan niet alleen van straightcouples, maar ook van twee mannen. Als Fransman heb ik zo’n bewondering voor het feit dat je hier in Nederland easy geaccepteerd homo kan zijn en dat niemand daar doorgaans ‘moeilijk’ over doet. In Frankrijk kan je namelijk nog weleens op weerstand stuitten.”

Trouwen bij Hotel New York, een aanrader?

“Ja, ik zou deze locatie zeker aanraden! Als dit is wat je zoekt als ambiance en sfeer, want je moet de schoonheid wel kunnen zien. Deze locatie moet bij je passen. En als dat niet het geval is, ook prima natuurlijk. Het gaat om de juiste combinatie tussen poche en relax, cool en warm, easy en georganiseerd. En het is gebleken dat alles mogelijk in bij Hotel New York. Daarnaast hadden we ontzettend veel geluk met het prachtige zonnige weer. Al was dat er niet geweest, dan had het… Dan had Hotel New York ook vast en zeker daar aan gedacht.”, aldus Arnaud.

Tekst: Fleur Degenkamp
Foto’s: Oulli de Kort

Huwelijk Arnaud & Emile

Gaan jullie ook trouwen?

Zijn jullie geïnspireerd door Arnaud en Emile? En willen jullie zelf ook eens kijken wat de mogelijkheden zijn in Hotel New York? Onze Reserveringsafdeling staat voor jullie klaar en kan al jullie vragen beantwoorden.

Contactformulier