Huwelijk
Thijs en Lisa

“We hebben heimwee naar de dag”

Dat is één van de vele bijzonder positieve reacties die de gasten na afloop van het huwelijk van Lisa (29) en Thijs (28) op 5 juli 2019 hadden. “En volgens ons had het ook écht niet beter gekund! Oprecht niet. Na afloop, tijdens onze huwelijksreis op Sardinië, hebben we het er ook alleen maar over gehad. We hadden écht een klik met Hotel New York.”, aldus Thijs.
Dit huwelijk op een zomerdag in 2019 kent een aaneenschakeling van zonnige momenten; van de ontmoeting op het strand tijdens een surfkamp in Mimizan tot het proosten met familie en vrienden op het terras van Hotel New York op de huwelijksdag zelf. “Het was heel relaxed, het paste perfect bij ons.”, aldus Lisa.

De ontmoeting

“In de zomer van 2012 ging ik samen met een vriendin op surfkamp in Mimizan, Frankijk. Waar Thijs met zijn school ook aanwezig was. Wij gingen heel braaf op de eerste dag naar de introductie, terwijl ik in mijn ooghoek een jongen in een harembroek, met een knotje, zonnebril, sunbronzed op een slackline zag balanceren. Het enige wat ik dacht was… Wie is die hippe dude? Ik móét die gast leren kennen, hij is zo relaxed!”, vertelt Lisa met een glimlach. “Twee dagen later stonden we tegenover elkaar op het beachvolleybalveld en ik geloof dat Lisa indruk op mij wilde maken, aangezien ze de bal récht in mijn gezicht smashte. M’n bril viel van m’n hoofd en na de schrik heb ik ontzettend hard moeten lachen. Dat mag je gerust ons eerste fysieke contact noemen.”, schatert Thijs. “En ik dacht, sh*t, nu heb ik het zeker verpest… Gelukkig vonden we elkaar op het feestje daarna, waar we gezoend hebben en eigenlijk vanaf dat moment onafscheidelijk waren.”, aldus Lisa. “Ja, en in het voorjaar van 2019 hebben we ons eerste koophuis in Hellevoetsluis gekocht.”, vertelt Thijs. “Zeker! En in de tussentijd had Thijs mij ook nog ten huwelijk gevraagd en wisselden we het klussen af met de voorbereidingen op dat huwelijk, dat had zeker wel iets.”, knipoogt Lisa.

Het aanzoek

“Dat aanzoek… Ik wilde Lisa op een bijzondere en speciale manier ten huwelijk vragen”. “Ja, jij bent ook altijd meer van het trouwen geweest, ik ben vrij nuchter, het hoefde niet persé, dus logisch dat je er iets speciaals van wilde maken”. “Dat klopt, al kijk jij nu achteraf ook terug op een onvergetelijk huwelijksaanzoek toch?!”. “Dat zeker!”, lacht Lisa.

“Aangezien Lisa ontzettend van boeken en lezen houdt, en met name Stephen King, wilde ik in zijn dikste boek ‘It’, die 800 pagina’s telt, het doosje met de ring verstoppen. De roadtrip door Italië in de zomer van 2018 stond al gepland en ik wilde haar graag tijdens die vakantie ten huwelijk vragen. En aangezien Lisa altijd een boekentas meeneemt, had ik haar gevraagd er dit keer één minder in te pakken, zodat er plaats was voor één van mij.”, Thijs. “Zo gezegd zo gedaan, na een lange dag in de auto te hebben gezeten, arriveerden we in het plaatsje ‘Varese’, waar ik via een vakantiedeal een overnachting in een chique kasteel had weten te boeken. Compleet underdressed checkten wij in en na ons te hebben opgefrist namen we plaats aan tafel voor het diner, waar Thijs mij het ingepakte boek overhandigde…”. “Lisa moet altijd werken voor haar cadeaus. En aangezien ik van puzzels en raadsels houd, moest zij ook dit keer een code kraken die leidde naar pagina 187, waar een enveloppe met een lieve brief zat en daarachter een gat met dé ring.”. “Ik zat ontzettend te pielen om die enveloppe los te krijgen en in de tussentijd was Thijs naast de tafel op één knie gaan zitten en toen ik opkeek zat hij daar en vroeg hij mij ten huwelijk…Wat een suprise!”, glundert Lisa.

De voorbereidingen

“We besloten ons huwelijk in de zomer te doen. We houden van mooi weer, veel kleur en we wilden het ook op korte termijn inplannen, namelijk, een jaar na het aanzoek.”, Thijs.
“Na de vakantie in Italië zijn we per direct opzoek gegaan naar een geschikte locatie. In eerste instantie hadden we het idee dat Hotel New York ver boven ons budget zou gaan, vanwege de locatie en de naam. Al zijn we beide wel écht dol op die locatie! Tijdens het bezoeken van allerlei andere locaties bleef Hotel New York dan ook door ons hoofd spoken… Alle twee onze families hebben ook een achtergrond in de scheepvaart; passender kon eigenlijk niet…”, Lisa.

“Zodoende kwamen we toch bij Hotel New York terecht. Bij de rondleiding spatte het enthousiasme er al vanaf! Alleen al die rondleiding was namelijk een hele ervaring, laat staan er te mogen trouwen… We wisten het vanaf seconde één bij binnenkomst. We gaan zeker niet meer verder kijken. This is it! En daarbij kwam dat de offerte ons reuze mee viel, wat een geluk.”, lacht Lisa.  “Bij het plannen van onze huwelijksdag hebben we hulp gehad van ceremoniemeester Kelly en uiteraard Hotel New York zelf. Waarbij Hotel New York ook ontzettend met ons mee dacht. Dat vonden we zó fijn. Ze zijn enthousiast, open, maar tegelijkertijd ook kritisch. Door de verschillende mogelijkheden op de locatie konden ook wij onze huwelijksdag eigen maken. En het niet verplaatsen op de dag zelf geeft ook zo’n rust voor iedereen. Zo relaxed!”, Thijs.

De huwelijksdag

“Mijn moeder en ik verbleven de dag voor het huwelijk al op de locatie. Wat maakte dat ik 24 uur voor mijn huwelijk al in de stemming kon komen. Tot aan het first look moment, waarbij ik aan de arm van mijn vader de trappen af daalde, had Thijs de zenuwen onder controle…”, Lisa. “Ik stond daar, met een trilhandje, inderdaad te wachten tot ik haar voor het eerst zou zien”. “Ik zag vanaf boven dat het trouwboeket behoorlijk trilde ja…”, gniffelt Lisa. “Elkaar eenmaal omhelst te hebben werden er buiten foto’s gemaakt en hebben we met het intieme gezelschap geluncht. Grappig moment was trouwens toen er tomatensoep geserveerd werd en ik, in mijn hagelwitte trouwjurk, door een kelner met theedoeken werd ingepakt. Dat had hij goed ingeschat.”, lacht Lisa. “Na de lunch verplaatsten we ons naar de Balszaal voor de ceremonie.”.

“De babs was zó passend; ze had humor, was heel relaxed, stond op Nike’s te speechen en voelde ons feilloos aan. Ze nam de gasten mee in ons liefdesverhaal. Daarnaast werd er live muziek gespeeld door singer-songwriter Yori Swart, ‘What a wonderful world’. Ook deden we geloftes en proostten we met alle gasten op ons huwelijk, in de zon op het terras.”, Thijs.
“We hebben ooit in een gesprek met Hotel New York aangegeven dat mócht het zonnig weer zijn, we het proosten graag op het terras wilden doen. Daar hebben ze op de dag zelf subliem op ingespeeld, waarbij er zelfs rekening gehouden werd met het geluid en de techniek van Yori. Wat maakte dat zij buiten kon spelen, terwijl wij daar met z’n allen konden proosten in de zon. Super!”, lacht Lisa.

“Het diner vond plaats aan ronde tafels in de Bibliotheek. Uiteraard in de bibliotheek, passender kon niet met mijn liefde voor boeken. Om een voorbeeld te geven van de flexibiliteit van Hotel New York is ‘het naamkaartjes-incident’ een hele goede. Die waren wij namelijk thuis vergeten. Nét voor het diner heeft ceremoniemeester Kelly met haar man Bob samen met het bedienend personeel van de ‘gereserveerd-bootjes’-bordjes naamkaartjes gemaakt, waardoor de tafelschikking (letterlijk en figuurlijk) niet in het water viel. Aangezien de locatie zó relaxed met de situatie omging, was ik dat ook!”, straalt Lisa.

“Na het diner vond in de Balszaal het feest plaats, waar de band ‘Skip the DJ’ stond te spelen. En wat waren die fantastisch! We hebben gedanst, niet normaal. Ze speelden van alles, waarbij we hadden gevraagd om een opbouw van jazz naar disco en pop. Ze voelden de groep feilloos aan, waardoor er zelfs een dance battle ontstond. Tussendoor hebben we met alle 85 gasten met een glaasje bubbels geproost en een stuk bruidstaart gegeten.”, Thijs. “Thijs en ik zijn een ontzettende zoetekauw, dus naast de borrelhapjes verzorgd door Hotel New York, hadden we ook onze eigen sweets table, met heel veel snoepgoed. Dat maakte het voor ons écht af!”, Lisa.

“Om kwart voor één kon je me echt opvegen. Ik ben in dat bad op pootjes in onze bruidssuite gestapt en heb genoten van het uitzicht. Veel gasten hebben na het feest ook overnacht in Hotel New York. Wat maakte dat we de volgende ochtend met een man of 25 samen hebben ontbeten. Waar wij nog een handgeschreven kaartje, van het personeel dat ons huwelijk had verzorgd, kregen. Ontzettend lief en attent!”, Lisa. “En… Jij kreeg ook nog het boek over de geschiedenis van Hotel New York, hóé passend.”, Thijs.

“Alle props voor iedereen die op onze huwelijksdag gewerkt heeft. We hebben ons nergens druk om hoeven maken. En op het moment dat je zelf ergens aan dacht, werd het al geregeld. Zeker ook in het voorbereidende fase, waarbij er zó werd meegedacht, mijn complimenten.”, Thijs.

“Ja het is ons ook zó bevallen dat alles op één plek plaatsvond. We hebben in een huwelijksbubbel gezeten. En dat op zo’n iconische plek. Als ik kritisch kijk naar de dag, kan ik oprecht niks bedenken wat beter had gekund. Het verliep allemaal zo soepel. En het was zelfs nog véél leuker dan verwacht.”, lacht Lisa. “We hebben echt, echt, écht een hele mooie dag gehad. Hotel New York dacht aan ieder detail en zeker ook aan de essentiële dingen. Ze stuurden ons een aantal keer een lijst met vragen, waar we op ons eigen tempo over na mochten denken, zodat we niks over het hoofd konden zien, fantastisch!”, glimlacht Thijs. “Zo krijg je hulp, maar behoud je toch de regie.”

“Ik denk dat trouwen bij Hotel New York bijna altijd wel bij iemand past. Mits je iets klassieks en traditioneels zoekt. Hotel New York is wel ‘rommelig’, maar op een stijlvolle manier. En de stijl van het gebouw moet ook wel bij je passen. Voor de rest kan echt alles. Niks moest, alles is mogelijk!”, lacht Lisa.

 

Tekst: Fleur Degenkamp

Fotografie: Underneath the Apple Tree

Hebben jullie trouwplannen?

Wij denken graag met je mee

Is jouw partner ook door de knieën gegaan en heb jij JA gezegd? En ben je geïnspireerd door het verhaal van Thijs en Lisa over hun bruiloft in Hotel New York? Wij staan graag voor jullie klaar om alles te vertellen over Trouwen in Hotel New York. Onze reserveringsafdeling is te bereiken via 010-4390555 of via ons contactformulier.

Neem contact met ons op