Maak kennis met het nieuwe team

Back to the Base bij NY Basement

Afgelopen periode stond voor het keukenteam van NY Basement volledig in het teken van nieuw. Met een gigantische hoeveelheid zorg die in de bereiding van ieder gerecht wordt gelegd, is er een verfrissende en nieuwe menukaart samengesteld. Een van de doelstellingen van NY Basement is dat de gasten, steeds op een andere manier, iets speciaals wordt geboden. Ieder seizoen verandert om die reden het aanbod in gerechten. Afgelopen week is onze nieuwe menukaart ingegaan met onder meer een verrassende scholfilet, eend én kwartel en uiteraard ook langoustine. Niet alleen is vanaf dat moment de nieuwe menukaart ingegaan, ook onze nieuwe chef-kok Serge van de Ridder is begonnen in zijn rol.

Maak kennis met Serge

Serge is geboren en getogen in de provincie Gelderland. Na zijn middelbare school heeft hij het Oosten van het land verruild voor de Randstad. Serge volgde zijn koksopleiding bij Pulitzer in Amsterdam en verkreeg praktijkervaring in het Kurhaus, Scheveningen. Om vervolgens jarenlang ervaring op te doen in vele gerenommeerde keukens waaronder: Hotel Corona in Den Haag, Restaurant de Seinpost in Scheveningen, The Park in Rotterdam om uiteindelijk nog een paar jaar terug te keren als keukenchef in het Kurhaus. Daar deed Serge enorm veel ervaring op in het plannen en organiseren maar miste de échte fine-dining, daar waar zijn hart ligt. Deze passie heeft hij teruggevonden in de keuken van NY Basement.

In NY Basement hoop ik samen met mijn team onze gasten te verrassen met no-nonsense gerechten. Klassieke gerechten in een modern jasje – Serge van de Ridder.

Het oude nieuw

Vanaf dit moment is onze oude chef-kok Edward de Ridder terug in een nieuw jasje. Edward is in 2015, al voor de opening, begonnen als chef-kok van NY Basement. In de jaren daaropvolgend heeft hij enorme stappen gemaakt en is NY Basement uitgegroeid tot een waanzinnig mooi restaurant waar Edward nog steeds met veel trots op terug kijkt. Echter binnen deze rol miste hij de uitdaging om alle keukens binnen Hotel New York aan te kunnen sturen. Hiermee maken we direct een brug naar zijn nieuwe functie. Edward zal vanaf nu, als Executive Chef, de chef-koks bij Hotel New York en NY Basement aansturen waar nodig, ontwikkelt mee aan nieuwe gerechten en recepturen en zal zorg dragen voor de perfecte menu-engineering.

In deze nieuwe vorm gaan wij van start! NY Basement is voor een complete avond uit. Dit streven wij dagelijks na door meerdere kernwaarden hoog te houden. Namelijk zo veel mogelijk lokale, eerlijke en seizoensgebonden producten gebruiken. Zien we jou snel? Je bent van harte welkom!