Leeuwarden: trotse hoofdstad van Fryslân!

Leeuwarden

Leeuwarden: trotse hoofdstad van Fryslân!

Het centrum van de Friese hoofdstad ligt op slechts 15 minuten loopafstand van het WTC Hotel Leeuwarden, waar honderden monumenten, parels van musea en leuke winkeltjes te vinden zijn. Leeuwarden is niet voor niets ‘Culturele Hoofdstad van Europa’ geweest in 2018! Onderstaand treft u tal van tips en activiteiten in Leeuwarden..

Stadschouwburg De Harmonie
De Harmonie is de stadsschouwburg en concertzaal van Leeuwarden en staat in de top vijf van grootste schouwburgen van Nederland. Het is het podium geweest voor topstukken als Titanic en The Sound of Music. Het gebouw biedt tevens plaats aan een inpandig filmhuis, waar nu het Centrum voor Film in Friesland is gehuisvest. Jaarlijks zijn er meer dan 650 activiteiten voor een totaal aan 250.000 bezoekers.

Bezoek het Fries Museum
Stoer, stug en eigenzinnig? Het Fries Museum gaat over de Friezen en over Friesland, een eigenzinnig stukje ‘buitenland in Nederland’. Over de elf steden en het platteland, de haat-liefde verhouding met het water, de zoektocht naar het typisch Friese en de plek van Friesland in de wereld. Bezoek een van de vele tentoonstellingen, stort je in een verrassende workshop of kijk mee met een artist in residence.

Praamvaren door de grachten
De stichting organiseert het hele jaar door rondvaarten met schipper en gids in authentieke nostalgische fluisterpramen aangedreven door elektromotoren. De rondvaarten gaan door de historische grachten, de singels en de omgeving van Leeuwarden.

De Oldehove
In 1529 startte de bouw van deze scheve, kromme en niet afgemaakte toren. Het zat bouwmeester Jacob van Aken niet mee, want al tijdens de bouw zakte de toren scheef. Toch is de toren een van de belangrijkste symbolen van de stad. De Oldehove is tevens te beklimmen!

Cultuur in overvloed, maar ook voor ontspannende activiteiten ben je in Leeuwarden aan het goede adres. Bezoek dan de waterrijke wereld van Aqua Zoo Friesland, maak een rondvaart door de grachten van Leeuwarden, probeer een Beerenburg of ga varen op de Friese meren!

Leeuwarden