Gispen en Hotel New York

Een uitstekende match van mooie Nederlandse merken!

Gispen en Hotel New York: een uitstekende match!

De 27 kamers in de achterbouw van Hotel New York zijn deze zomer grondig vernieuwd. Ze kregen een nieuwe badkamer, een nieuwe vloer en een flinke opfrisbeurt. Blikvangers zijn de nieuwe stoelen van het oer-Nederlandse designmerk Gispen.

“In een aantal andere kamers hadden we al Gispen-stoelen staan”, vertelt General Manager Roel Dusseldorp. “Nu we in deze kamers het sanitair gingen renoveren, wilden we meteen meer doen en ook het meubilair vervangen. Met Gispen hebben we gekozen voor een mooi Nederlands merk – passend bij de uitstraling van Hotel New York. Een uitstekende match!”

Peter van der Linden, Senior New Businessmanager bij Gispen, beaamt: “Onze producten mogen leveren voor zo’n historisch pand… We wilden heel graag een bijdrage leveren aan de nieuwe inrichting. De samenwerking was vanaf het begin uitstekend.”

De bedrijven delen een historische band met Rotterdam. In de Maasstad legde Willem Hendrik Gispen namelijk de basis voor zijn bedrijf toen hij in 1916 de kunstsmederij overnam waar hij als ontwerper werkte. Een jaar later kreeg het administratiegebouw van de Holland Amerika Lijn waarin Hotel New York is gevestigd, zijn definitieve uiterlijk met een nieuwe gevel en een tweede toren.

Klassiekers

De 27 kamers zijn allemaal voorzien van twee nieuwe fauteuils en een bureaustoel. “Voor de bureaus hebben we de Gispen 201 geleverd”, zegt Peter. “Dat is een achterpootloze buisstoel, uitgevoerd in toledoleder en met bakelieten armliggers. Het is een tijdloze klassieker uit 1933, die nog door Willem Hendrik Gispen zelf is ontworpen en nog steeds volop wordt verkocht.”

Bijzonder is dat ze, op verzoek van Hotel New York, niet zijn uitgevoerd met de gebruikelijke verchroomde frames maar met zwarte frames. “Dat maakt ze iets stoerder”, licht Roel die keuze toe.

Voor de fauteuils zijn drie modellen geleverd: de 405, 407 en 412. “Die hebben ook een klassiek uiterlijk; de ontwerpen dateren eveneens uit de jaren 30. Doordat deze ook een sledeframe hebben, bieden ze een fantastisch zitcomfort: ze veren een klein beetje door. Je kunt er dan ook heerlijk in nagenieten van de dag, met de krant of een glas in je hand. Deze stoelen zijn voor Hotel New York uitgevoerd in een manchester ribstoffering, die heel goed bij dit model past.”

Supersnel schakelen

De verbouwing moest onder grote tijdsdruk gebeuren. “Iets meer dan zeven weken hadden we”, vertelt Roel. “We zijn meteen na het North Sea Jazz Festival begonnen en de kamers moesten vóór de Wereldhavendagen klaar zijn. We hadden dus ook geen uitloop. Dat is gelukt, mede dankzij het supersnel schakelen door Gispen. Zij konden gelukkig heel snel leveren.”

Peter: “Met dank ook aan Dutch Originals, die deze stoelen voor ons maakt. Die hebben we namelijk niet op voorraad. Ze worden helemaal op wens gemaakt. Half juli hadden Roel en ik het eerste gesprek. Zes weken later, op 31 augustus, waren alle stoelen geleverd.”