Hotel New York beste leerbedrijf van Zuid Holland

Hotel New York wint verkiezing beste leerbedrijf 2019 van de provincie Zuid Holland in de sector voedsel, groen en gastvrijheid

Hotel New York uit Rotterdam is het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van de provincie Zuid Holland in de sector voedsel, groen en gastvrijheid.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Hotel New York leidt sinds 1993 mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Roel Dusseldorp, General Manager Hotel New York, ziet de prijs als een groot compliment. “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons het vak leren. We hebben leerlingen lopen in de Keuken, het Restaurant, de Receptie, NY Basement en bij de Huishoudelijke Dienst. Het zijn de leermeesters van Hotel New York die deze leerlingen de kneepjes van het vak leren. Deze verkiezing is dus een groot compliment voor hen.

Uit ruim 1.600 voordrachten zijn per provincie voor elke sector een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider uitgeroepen. De uiteindelijke winnaars worden op 18 november bekend gemaakt en mogen zich een jaar lang het beste leerbedrijf en beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Op de foto van links naar rechts: Mara Breedijk (Leerling Café-Restaurant niveau IV), Cleo Berkelaar-do Rosário da Luz (Chef Gérant/Leermeester), Inger Putter (Adviseur Praktijkleren S-BB), Wouter Weergang (Sous Chef/Leermeester), Delsuz Seedo (Leerling Kok niveau III)