Hotel New York werkt samen met Rotterdams conservatorium Codarts.

Dat jazz geen ouderwetse stoffige muzieksoort is, laten studenten van Codarts horen in NY Basement. Ze krijgen, in samenwerking met het Hotel New York, de ruimte om het publiek van de High Wine middagen te verrassen met een nieuwe kijk op jazz. Dit gebeurd op zondag 3 december en zaterdag 23 december.

De studenten van Rotterdams conservatorium Codarts vliegen na hun studie alle kanten van de wereld op. Dat past natuurlijk prima bij de traditie van Hotel New York! Vandaar de nieuwe samenwerking tussen het meest ondernemende conservatorium en misschien wel het mooiste hotel van Nederland.

Tijdens de High Wine zondagmiddag-concerten spelen Codarts studenten muziek die past bij de jazzy, classy sfeer van NY Basement. Maar wel steeds op een verrassende manier. “Ze gaan niet zomaar hun standaard repertoire spelen, maar zoeken steeds naar originele invalshoeken en verrassende manieren om het publiek te boeien”, aldus Ewout van der Linden, docent entrepreneurship aan Codarts. Saxofonist Loek van den Berg: “Het is te gek om te kunnen spelen op een plek als NY Basement die vanuit zichzelf al zoveel jazz uitstraalt.”

In het verleden studeerde succesvolle artiesten aan de Hogeschool, zoals: Chef’s Special, Maite Hontelé, Noortje Herlaar, Imre van Opstal en Joris de Jong.