Hotel New York start project Rotterdam Prikt!

Op maandag 29 april start het personeel van Hotel New York met het nieuwe project Rotterdam Prikt! Hotel New York heeft dit initiatief genomen, omdat het steeds vaker gebeurt dat er zwerfafval te vinden is op de Wilhelminapier. Om er voor te zorgen dat dit zwerfafval niet blijft liggen, moet het opgeruimd worden. Met het project Rotterdam Prikt! worden bedrijven uitgedaagd om mee te doen en Rotterdam schoner te krijgen.

Het project Rotterdam Prikt! is ontstaan binnen de werkgroep Green Key van Hotel New York. “Steeds vaker zien we afval dwalen op de Wilhelminapier en jammer genoeg verdwijnt er ook heel veel in de Rotterdamse Maas. Daar willen we als Rotterdams bedrijf iets aan gaan doen”, aldus Roel Dusseldorp, general manager Hotel New York. “Natuurlijk kunnen wij dat niet alleen, daarom dagen we andere bedrijven op de Wilhelminapier uit om met ons mee te doen. Als iedereen een stukje Pier opruimt dan is de Wilhelminapier weer een stukje schoner. We hopen natuurlijk dat de samenwerking op de Wilhelminapier een voorbeeld zal zijn voor andere delen van de stad.”

Naar buiten

Om de week, op maandagochtend 09.30 uur, neemt het management van Hotel New York het initiatief om naar buiten te gaan met prikkers en vuilniszakken om zoveel mogelijk papier, plastic en sigarettenpeuken op te ruimen wat om Hotel New York zwerft. Daarnaast is het overige personeel van Hotel New York gevraagd mee te doen, want vele handen maken licht werk. Het zou mooi zijn als andere bedrijven die maandagochtend ook aansluiten (of ze kiezen voor een andere moment) om naar buiten te gaan en te prikken rondom hun bedrijf.

Uitdaging

Hotel New York steekt hiermee de handen uit de mouwen. Het probleem wordt hiermee natuurlijk niet opgelost, maar het zal een aanzet zijn tot bewustwording. Roel Dusseldorp: “Graag zouden we zien dat er prullenbakken bijgeplaatst worden. Vanzelfsprekend zou iedere Rotterdammer en bezoeker zelf zijn afval moeten opruimen, maar als er dan toch iets blijft liggen dan ruimen wij het op. Wij dagen KPN, de gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf Rotterdam, het Nieuwe Luxor en onze collega’s van Room Mate Bruno en NHow uit om met ons mee te doen.”

Bedrijven kunnen zich melden bij Hotel New York via mvo@hotelnewyork.nl. Op de website is meer te lezen over de actie.