Maak kennis met

Eline Brouwer

Eline Brouwer

Dit keer is de beurt aan Eline om iets over zichzelf te vertellen. Eline is 27 jaar oud en op de middelbare school wist ze al meteen wat ze wilde worden: banketbakker. Daarom is ze momenteel werkzaam in de Patisserie.

Kan je iets over jezelf vertellen?
Hallo, ik ben Eline Brouwer en ik ben 27 jaar oud.
Afgelopen jaar ben ik samen gaan wonen met mijn vriend Michel, waar ik al verkering mee heb sinds dat ik 15 jaar oud ben.

In mijn vrije tijd sta ik graag thuis in de keuken te bakken, bonbonnetjes te maken of een taartje uitproberen wat ik op internet gezien heb. Verder ga ik graag shoppen of leuke dingen doen met vriendinnen of met mijn vriend, maar af en toe vind ik het ook heerlijk om lekker op de bank te hangen en een serie te kijken.

Ik wist op de middelbare school al gelijk welke opleiding ik wilde doen. Ik wilde banketbakker worden! Nadat ik, in 2013, mijn middelbare school diploma gehaald heb, ging ik naar het Albeda College om de opleiding Zelfstandig Werkend Banketbakker te volgen. Ik vond het ontzettend leuk om alle bakkerstechnieken te leren. In het tweede leerjaar ging ik stagelopen bij Hotel New York. Ik leerde hier zo veel en voelde mij zo op mijn gemak door mijn collega’s dat ik na 1 jaar stage lopen eigenlijk niet weg wilde. Toen werd ik leerling. Ik ging werken en leren. Dat houdt in dat je 1 dag naar school en 4 dagen gaat werken. Na een half jaar leerling te zijn, haalde ik het diploma Zelfstandig Werkend Banketbakker, maar ik was nog niet klaar met leren, ik wilde meer weten. Daarom ging ik nog één jaar niveau 4 doen, de Patisserie opleiding. Wederom bleef ik leerling bij Hotel New York. Weer onwijs veel geleerd en in januari 2017 haalde ik mijn diploma patisserie.

Welke functie(s) heb je de afgelopen tijd uitgeoefend?
Zoals ik al vertelde ben ik stagiair geweest en daarna leerling. Toen ik mijn diploma’s had behaald wilde ik graag blijven bij Hotel New York en gelukkig kon dat ook. Ik werk als patissier beneden in de patisserie. Ik heb in de zomer van 2017 ook mijn leermeester diploma gehaald, dus ik begeleid de stagiairs en leerlingen die in de patisserie komen stage lopen. Dit doe ik met veel plezier en passie. Ik ben altijd zelf ontzettend goed begeleid, dus wil dat graag terug doen voor nieuwe stagiair(e)s en leerlingen en mijn kennis delen.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Om 6 uur ‘s ochtends sta ik beneden in de patisserie. Ik maak dan al het gebak voor in de taartvitrine boven in het restaurant. Om half 8 komt een collega mij helpen en om 9 uur komt er nog één. Deze begintijden wisselen we onderling ook af met elkaar, dat de ene keer ik vroeg begin en de andere dag weer iemand anders. Ik begin dan om 9 uur. Vervolgens gaan we met zijn drieën, soms met zijn vieren, beginnen aan de mise en place. Dit houd in dat we de high tea maken voor ‘s middags en de desserts voor ‘s avonds.
Ook maken we diverse taarten op bestelling zoals verjaardagstaarten, taarten voor babyshowers en bruidstaarten. Dit vind ik zo gaaf om te doen! We krijgen dan een foto van een taart die gasten dan graag willen en wij maken hem zo goed mogelijk na. Zeker met bruidstaarten geeft het mij een kick om dit te mogen maken en de gasten blij te mogen maken op hun trouwdag!
Elke maand moeten we ook een nieuwe maandtaart bedenken en natuurlijk elk half jaar nieuwe desserts voor de nieuwe kaart. Op rustige dagen hebben we hier de tijd voor en testen we nieuwe taarten en desserts.

Waar haal jij je plezier uit tijdens het werken?
Het allerleukste vind ik de nieuwe taarten en desserts testen. Ik vind het ook ontzettend leuk dat we elke maand een nieuwe maandtaart hebben, dat ik mijn creativiteit kwijt kan. Ik vind het leuk om smaken te combineren en recepten uitproberen en zo een hele nieuwe taart te maken. We bedenken dit ook met zijn allen in de patisserie. Iemand begint met een idee en dan werken we samen om er uiteindelijk iets leuks van te maken.

Wat maakt het werken bij Hotel New York zo leuk?
Werken bij Hotel New York vind ik zo leuk, omdat het afwisselend is. Je hebt sowieso ieder half jaar een nieuwe kaart, dus je hebt steeds nieuwe gerechten om te maken. Met de wisselende maandtaart kan ik al mijn ideeën kwijt en elke maand wat nieuws bedenken. Er zijn zoveel verschillende dingen die wij doen in de patisserie. Daarom is het gelukkig nooit saai. En als het een keer een rustige dag is, kan je nieuwe recepten uitproberen of het potentie heeft als nieuwe maandtaart of nieuw dessert. Ik krijg een voldaan gevoel van mijn werk als ik hoor dat de gasten hebben genoten van hun gebakje of dessert. Dat geeft mij motivatie om nog meer lekkere taarten en desserts te maken.

Ook werken bij Hotel New York?

Bekijk onze vacatures

Ben jij enthousiast geworden door het verhaal van Eline en zie je jezelf ook werken bij Hotel New York? Bekijk dan onze vacature pagina.

Bekijk vacatures