Mascolori lanceert jubileumschoenen Hotel New York

Unieke samenwerking tussen twee Rotterdamse merken.

Mascolori lanceert jubileumschoenen Hotel New York

Op 5 mei 2018 is het 25 jaar geleden dat Hotel New York haar deuren opende als café-restaurant en hotel. Om het jubileum niet onopgemerkt voorbij te laten gaan is er een unieke samenwerking ontstaan met het Rotterdamse schoenenmerk Mascolori. Het resultaat is de speciaal ontworpen Hotel New York schoenen.

Het ontwerp van de Hotel New York schoen is gebaseerd op de bruine kleur van de stenen van het iconische gebouw op de Wilhelminapier. Op de rechterschoen is een kaart afgebeeld van West-Europa met daarin Rotterdam uitgelicht. De linkerschoen is voorzien van de kaart van Noord-Amerika met New York als middelpunt. Op de hielen staan de twee herkenningspunten van de karakteristieke torens van Hotel New York afgebeeld. Aan de rechterkant is dat de Windvaan en op de linkerkant de wimpel.

Collectors Item
Naast de bruine schoen, komt er ook een gelimiteerde variant van de Hotel New York schoen in het groen. Deze kleur is gebaseerd op de groene kleur van de torens van Hotel New York. Deze bijzondere schoenen worden genummerd van 1 tot en met 100, zodat iedereen een uniek paar schoenen heeft.

Unieke samenwerking
Jochem Grund, founder van Mascolori, is erg enthousiast over de speciale ontworpen schoenen. “Hotel New York is een icoon voor de stad Rotterdam. Wij vonden het dan ook super gaaf om deze schoenen te gaan ontwerpen. En het resultaat is waanzinnig. We hebben een uniek rijtje van iconen in onze winkel staan; de Markthal, het Luxor en nu dus Hotel New York”.

“Ik heb al meerdere paar Mascolori’s in de kast en nu kan ik straks op onze eigen schoenen lopen, wie had dat gedacht!”, aldus Roel Dusseldorp, General Manager van Hotel New York. “Mascolori is een sterk Rotterdams merk met fantastische schoenen, waar Hotel New York nu tussen staat. Ik kan alleen maar trots zijn op deze samenwerking”.

Verkoop
De Hotel New York schoenen worden verkocht in de Mascolori Store op de Nieuwe Binnenweg 116. Vanaf 5 mei zullen een aantal maten in de Kiosk aanwezig zijn voor de gasten van Hotel New York. Op zaterdag 5 mei zal Mascolori een pop-up store openen in Hotel New York. Van 14.00 uur tot 18.00 uur kunnen liefhebbers de speciale Hotel New York schoenen kopen voor € 249,-.

Feest en expositie
Niet alleen de schoenen staat symbool voor het 25-jarig jubileum van Hotel New York. Op 5 mei zal er tussen 14.00 en 21.00 uur livemuziek zijn van The Big Swingers & Friends. Het feest vindt, bij mooi weer, plaats op het terras van Hotel New York en de entree is gratis. In het centrum van de stad opent Museum Rotterdam op 4 mei haar deuren voor de expositie Hotel New York, Story of Pioneers. Ga op reis en bezoek negen uniek vormgegeven kamers; van het verhaal van de landverhuizers, van de HAL, de cruiseschepen en de Kop van Zuid tot een portret van de hotelpioniers; alles passeert de revue. De expositie, een ode aan het iconische hotel, is tot 1 november te bezoeken.