NY Basement flagship van Talisker

NY Basement flagship van Talisker

NY Basement, het fine-dining restaurant in het souterrain van Hotel New York, is dit jaar het Flagship voor Talisker whisky. De koks en bartenders van NY Basement hebben een verrassend 4-gangenmenu samengesteld waarin elke gerecht gecombineerd wordt met een heerlijke Talisker cocktail.

Deze Schotse whisky komt uit de oudste distilleerderij op het eiland Skye, en is daarom echt Made By the Sea. Net als de distilleerderij van Talisker staat Hotel New York als het ware met één been in het water, dus een samenwerking lag voor de hand.

Ontdek het verhaal en de rijke geschiedenis van Talisker aan de hand van vier gangen met daarbij passende cocktails. Ervaar waarom deze single malt wordt gezien als één van de beste ter wereld en laat het team van NY Basement de  zintuigen verleiden met hun vernieuwende creaties.

Talisker is de enige malt whiskey die geproduceerd wordt op het eiland Skye. Hij vindt zijn oorsprong in 1830, de unieke opstelling van de ketels bezorgt Talisker zijn speciale karakter. De naam komt van het Noors “Thalas Gair” wat “hellende rots” betekent.