Tweede hotel in Delft voor hotelgroep, nieuwe hotel vestigt zich in een historisch rijksmonument

WestCord Hotels opent nieuw hotel in binnenstad van Delft

WestCord Hotels opent nieuw hotel in binnenstad van Delft
Tweede hotel in Delft voor hotelgroep, nieuwe hotel vestigt zich in een historisch rijksmonument

Delft, 10 februari 2022 – WestCord Hotels opent een nieuw hotel in het voormalige Legermuseum in Delft. Sinds 2015 wordt dit historische complex herontwikkeld door de ontwikkelcombinatie ArsenaalDelft, gevormd door Driestar B.V. uit Utrecht en cepezed projects B.V. uit Delft. Van de hotelfunctie in het pand neemt WestCord Hotels de exploitatie op zich. De hotelgroep opent hiermee zijn tweede hotel in Delft. De opening van Hotel Arsenaal staat gepland voor begin 2022.

Rijksmonument aan de grachten van Delft
Het pand waarin Hotel Arsenaal komt, is een officieel rijksmonument en staat op het schiereiland tussen de Oude Delft en Nieuwe Delft, twee grachten in de historische binnenstad. Het complex bestaat uit meerdere gebouwen die in drie eeuwen tijd tot stand zijn gekomen. Aan de munitieopslag uit 1602 zijn later het Armamentarium en het Oost Indische Pakhuis toegevoegd. Tussen 1989 en 2013 huisvestte het complex het Legermuseum, dat uiteindelijk opging in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Vanaf 2015 is het ontwikkeld tot multifunctionele voorziening met naast een hotel, congrescentrum en restaurant ook expositieruimte en kantoren. Een vestiging van restaurantketen Loetje werd er eerder al geopend.

Hotel Arsenaal by WestCord
Hotel Arsenaal wordt een boutique hotel met 63 kamers, een restaurant, 20 parkeerplaatsen en een binnenplaats. De oude en originele elementen in het monumentale pand zijn behouden en gecombineerd met een moderne en stijlvolle afwerking. De afbouw is momenteel in volle gang en het hotel zal in het tweede kwartaal van 2022 zijn deuren openen.

“Uniek hotel dat volledig aansluit bij onze andere hotels”
Harry Westers, directeur en eigenaar van WestCord Hotels: “Delft is een ontzettend mooie, historische en levendige stad en onterecht minder bekend dan het nabijgelegen Rotterdam en Den Haag. De kans om in dit bijzondere gebouw een hotel te openen grijpen wij met beide handen aan. Samen met de bestaande vestiging WestCord Hotel Delft kunnen wij onze positie in de Delftse markt verder verstevigen.’’

“Van schiereiland tot levendig deel van de binnenstad van Delft”
Menno Rubbens, directeur van cepezed projects B.V.: “We hebben ArsenaalDelft ontwikkeld als nieuwe publiekstrekker in de zuidelijke binnenstad. Het oorspronkelijke schiereiland wordt met twee nieuwe bruggen en een drijvend terras weer onderdeel van de stedelijke openbare ruimte. Naast WestCord Hotels zijn Loetje, Sping, Senf en IQ Events huurders van het historische complex, waarvan de transformatie is ontworpen door architectenbureau cepezed en gerealiseerd door het cepezedbouwteam. Respect voor het monument en omkeerbare ingrepen kenmerken het ontwerp.’’

Over WestCord Hotels
Hotel Arsenaal by WestCord Hotels is onderdeel van WestCord Hotels. WestCord Hotels is een hotelgroep met 15 hotels in Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Delft, Groningen en Garderen en op de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling en Ameland. WestCord Hotels is een Nederlands familiebedrijf en bestaat sinds 1968.

hotelarsenaal.nl

Over Arsenaal Delft
ArsenaalDelft is een ontwikkelcombinatie van Driestar B.V. uit Utrecht en cepezed projects B.V. uit Delft.

arsenaaldelft.nl