Rotterdam een van de beste festivalsteden ter wereld

Rotterdam is opnieuw uitgeroepen tot IFEA World Festival & Event City. Als enige Europese stad staat Rotterdam in een rijtje met vijf andere gerenommeerde festivalsteden.

Rotterdam viel in de prijzen tijdens de jaarlijkse conferentie van the International Festivals and Events Association in Williamsburg in Virginia. Als enige Europese stad staat Rotterdam in een rijtje van zes steden, waaronder Sydney en Coffs Harbour (Australië) Gimje-Si, Zuid Korea en Philadelphia en West Palm Beach (de Verenigde Staten). Rotterdam ontving de award eerder in 2010 en 2015.

Positief festival- en evenementenklimaat

Rotterdam wordt door de internationale vakjury, bestaande uit experts uit de branche, geprezen om het positieve festival- en evenementenklimaat en een uitgebreid netwerk van creatieve, innovatieve en professionele festivalorganisatoren. Daarnaast gooit Rotterdam hoge ogen met een goede infrastructuur en de wijze waarop diensten en partijen in de stad goed met elkaar samenwerken om evenementen mogelijk te maken en nieuwe initiatiefnemers de ruimte te geven. Dat maakt Rotterdam tot een voorbeeld voor andere steden, zo sprak de jury gisteravond.

Geroemd om divers festivalaanbod

De jury roemt Rotterdam ook voor het diverse festivalaanbod van grootschalige en kleinschalige succesvolle evenementen. De stad zet zich internationaal op de kaart met grote (sport)evenementen als het International Film Festival Rotterdam, NN Marathon, North Sea Jazz, en de komst van het Eurovisie Songfestival. Tegelijkertijd zijn er veel kleine festivals die dicht bij de Rotterdammers staan, waaronder de Pleinbioscoop en foodfestivals als Djemaa el Fna.

‘Het is een grote eer dat we ons in dit rijtje van gerenommeerde festivalsteden mogen plaatsen. Dat is een verdienste van alle festivalorganisatoren in onze stad.’ Johan Moerman – directeur Rotterdam Festivals

‘Verdienste van alle festivalorganisatoren’

De IFEA World Festival & Event City Award werd in ontvangst genomen door Johan Moerman, directeur Rotterdam Festivals. Het is een grote eer dat we ons in dit rijtje van gerenommeerde festivalsteden mogen plaatsen. De award betekent een waardevolle erkenning voor hoe we in Rotterdam consequent invulling geven aan een duurzaam festival- evenementenbeleid dat voorziet in een veelzijdig festivalaanbod voor iedereen. Nu en in de toekomst. Dat is een verdienste van alle festivalorganisatoren in onze stad. Ik kan dan ook niet anders dan trots zijn op de internationale erkenning die we hiermee als stad oogsten’, aldus Moerman.

‘Ik ben enorm trots op al die Rotterdammers en festivalorganisatoren die samen invulling geven aan een gevarieerd en kwalitatief festival- en evenementenaanbod.’ Said Kasmi – wethouder Onderwijs, Cultuur en Toerisme

‘Trots op al die Rotterdammers en festivalorganisatoren’

Ook Said Kasmi, wethouder Onderwijs, Cultuur en Toerisme is blij met de award: ‘Ik ben enorm trots op al die Rotterdammers en festivalorganisatoren die samen invulling geven aan een gevarieerd en kwalitatief festival- en evenementenaanbod met voor ieder wat wils. Deze award is een prachtige erkenning en bovenal een groot compliment voor al hun harde werk.’

Bron: Rotterdam.nl