Hotel New York

Rotterdam Prikt

Hotel New York start project
Rotterdam Prikt!

Bedrijven worden uitgedaagd om Rotterdam schoner te maken door zwerfafval tegen te gaan.

Op 13 januari 2019 is het personeel van Hotel New York gestart met het project Rotterdam Prikt! Hotel New York heeft dit initiatief genomen, omdat het steeds vaker gebeurt dat er zwerfafval te vinden is op de Wilhelminapier. Om er voor te zorgen dat dit zwerfafval niet blijft liggen, moet het opgeruimd worden. Met het project Rotterdam Prikt! worden bedrijven uitgedaagd om mee te doen en Rotterdam schoner te krijgen.

Het project Rotterdam Prikt! is ontstaan binnen de werkgroep Green Key van Hotel New York. “Steeds vaker zien we afval dwalen op de Wilhelminapier en jammer genoeg verdwijnt er ook heel veel in de Rotterdamse Maas. Daar willen we als Rotterdams bedrijf iets aan gaan doen”, aldus Roel Dusseldorp, general manager Hotel New York. “Natuurlijk kunnen wij dat niet alleen, daarom dagen we andere bedrijven op de Wilhelminapier uit om met ons mee te doen. Als iedereen een stukje Pier opruimt dan is de Wilhelminapier weer een stukje schoner. We hopen natuurlijk dat de samenwerking op de Wilhelminapier een voorbeeld zal zijn voor andere delen van de stad.”

Naar buiten

Iedere dinsdag tussen 9 en 10 uur ’s ochtends neemt het management van Hotel New York het initiatief om naar buiten te gaan met prikkers en vuilniszakken om zoveel mogelijk papier, plastic en sigarettenpeuken op te ruimen wat om Hotel New York zwerft. Daarnaast wordt het overige personeel van Hotel New York gevraagd mee te doen, want vele handen maken licht werk. Het zou mooi zijn als andere bedrijven zich ook aansluiten om naar buiten te gaan en te prikken rondom hun bedrijf.

Uitdaging

Hotel New York steekt hiermee de handen uit de mouwen. Het probleem wordt hiermee natuurlijk niet opgelost, maar het zal een aanzet zijn tot bewustwording. Roel Dusseldorp: “Graag zouden we zien dat er prullenbakken bijgeplaatst worden. Vanzelfsprekend zou iedere Rotterdammer en bezoeker zelf zijn afval moeten opruimen, maar als er dan toch iets blijft liggen dan ruimen wij het op. Wij dagen KPN, de gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf Rotterdam, het Nieuwe Luxor en onze collega’s van Room Mate Bruno, NHow en Loetje uit om met ons mee te doen.”

“Laat de natuur niet stikken, iedere dinsdag prikken”

Wanneer is er geprikt?

Alle dagen op een rijtje

2, 9, 1, 23 en 30 mei

6, 13, 20 en 27 juni

4, 11, 18 en 25 juli

1 augustus

 

Deelnemende bedrijven

Hotel New York daagt alle bedrijven op de Wilhelminapier uit om mee te doen met het project Rotterdam Prikt! Maar ook andere bedrijven uit Rotterdam mogen zich aansluiten.

Hotel_New_York_Rotterdam_Prikt Hotel New York

Team
Hotel New York

Initiatiefnemer van het project Rotterdam Prikt! Iconisch hotel en restaurant op de kop van de Wilhelminapier.

NHow Rotterdam

Team
NHow Rotterdam

Het Team van NHow Rotterdam heeft zich aangesloten om mee te prikken op de Wilhelminapier.

Buren Rotterdam Prikt Bewoners

Team
Bewoners

Ook de bewoners van de Wilhelminapier doen mee!

Provimi B.V.

Team
Provimi B.V.

De buren van de overkant, Provimi B.V., steken de handen uit de mouwen!

hotel_new_york_rotterdam_achterkant web Wie sluit er aan?

Team ....

Doet jouw bedrijf mee? Stuur een foto naar mvo@hotelnewyork.nl.

Rotterdam Prikt!