Onlosmakelijk verbonden

Sinds de overname van het ss Rotterdam door WestCord Hotels in 2013, zijn de twee Rotterdamse iconen na jaren eindelijk weer herenigd: het ss Rotterdam (voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn) en Hotel New York (voormalig hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn). Het ss Rotterdam en Hotel New York bevinden zich op loopafstand van elkaar en waren ooit onderdeel van de rijke en 140 jaar lange geschiedenis van de Holland-Amerika Lijn.

ss Rotterdam

Als voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn en cruiseschip heeft het ss Rotterdam vele wereldzeeën bevaren. Ontdek de vele verhalen van La Grande Dame en beleef de authentieke sfeer terwijl je komt slapen, eten, vergaderen, feesten, trouwen of ontdekken. Sinds 4 augustus 2008 ligt het stoomschip als drijvend multifunctionele locatie aan de kop van Katendrecht in Rotterdam, volledig gerenoveerd in de stijl en de staat zoals de ontwerpers en de inrichters die in de jaren ’50 hadden bedacht.

ss Rotterdam
Hotel ss Rotterdam

Hotel

Een wereldklasse hotel op het water. Ondanks dat het schip niet gaat varen biedt het 4-sterren hotel een compleet andere wereld door de authentieke sfeer, de vele kunstwerken en de entourage van vroeger. Elke kamer is uniek in vorm, inrichting en kleur. Benieuwd hoe de gasten in 1959 de eerste overtocht naar New York beleefden? Of ga je liever voor het cruisegevoel? Stap aan boord van het voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn en ervaar het zelf.

Restaurant Club Room ss Rotterdam

Restaurant Club Room

In Restaurant Club Room draait alles om culinaire finesse en tijdloze ambiance. De verfijnde smaken, de betoverende geuren uit de open keuken, de ontspannen sfeer. In Restaurant Club Room kun je écht een avondje stijlvol genieten. Een avontuurlijke en onvergetelijke wereldreis langs het beste wat de internationale keukens en wijnhuizen te bieden hebben. De keukenbrigade onder leiding van chef-kok Pascal Troost staat samen met maître-sommelier Daniëlle van Antwerpen klaar om je een onvergetelijke avond te bezorgen.

Lido Grill

Van een uitgebreid ontbijtbuffet tot de smakelijkste gerechten uit onze KOPA houtskooloven. Wat vroeger Café de la Paix was, is nu het altijd bruisende grillrestaurant Lido op het Promenade Deck. Geniet in een ongedwongen sfeer en natuurlijk van die fantastische skyline! Chef-kok Raymon Rademaker en zijn keukenbrigade verrassen je in Lido Grill graag tijdens het ontbijt, lunch en diner.

Ocean bar ss Rotterdam

Bars

Een borrel aan de bar of een cocktail with a view? Van een kopje koffie met iets lekkers of een high tea tot een ontspannen drankje aan het eind van een avontuurlijke dag. Je bent welkom in de Ocean Bar of de Captains Lounge.

Rondleidingen ss Rotterdam

Rondleidingen

Ontdek de rijke historie, alle weetjes en bijzondere verhalen uit ruim veertig jaar roemruchte stoomvaartgeschiedenis tijdens een rondleiding aan boord. Reis door het verleden tijdens één van de dagelijkse audiofoonrondleidingen en flaneer als een wereldreiziger over de dekken en door de stijlvolle zalen. Of laat je begeleiden door één van onze shiphosts door de imposante machinekamer. Voor groepen verzorgen we uiteraard ook graag rondleidingen op maat.

Grand Ballroom deck

Zalen

Het ss Rotterdam is een plek waar gasten op avontuur gaan, iets beleven. Tijdens een weergaloos feest, inspirerend congres, de mooiste bruiloft, een luxe hotelovernachting of een bijeenkomst waar de klant centraal staat. Met haar 12 stijlvol ingerichte authentieke ruimtes en 29 eigentijdse meeting rooms die elk hun eigen verhaal en uitstraling hebben, biedt het schip een unieke omgeving voor elk soort meeting of event met prachtig uitzicht op de Maas en de skyline van Rotterdam.

Escape Room

De deur van de koelcel valt met een ijskoude klik achter je in het slot, de tijd loopt. Er is nu geen ontkomen meer aan… Je móet aan de slag wil je hier ooit uit ontsnappen! Los de raadsels op, leg de juiste verbanden, werk samen als een team en probeer binnen 60 minuten alle mysterieuze geheimen van de kapitein te ontrafelen. Spanning en sensatie, dat zijn de sleutelwoorden die op de loer liggen in de Escape Room ss Rotterdam. Lukt het jou om binnen de tijd te ontsnappen?

Escape Room