Huwelijk
Debby en Yonathan

Debby en Yonathan zeggen JA

Het is net het script van een romantische film; je leert elkaar kennen via vrienden op een feestje in een foute discotheek. Je zoekt elkaar op via social media, begint te chatten, spreekt met elkaar af, tijdens de eerste date regent het zo hard dat je blijft en uiteindelijk nooit meer weg gaat. Alleen, dit is geen script, dit is het liefdesverhaal van Debby en Yonathan. “Ik was in het begin ook gewoon een onderzoeksproject hoor.  Ik ben geadopteerd uit Peru en dat vond Debby heel interessant”, glimlacht Yonathan.

10 jaar later...

Nu, zo’n 10 jaar later, zijn Debby en Yonathan op 25 mei getrouwd in Hotel New York en kijken ze samen terug op “een onvergetelijke mooie dag” (Yonathan), die “ik wel perfect zou willen noemen, alles klopte… en dat zeg ik als perfectionist” (Debby).

Het aanzoek

Een jaar eerder, 25 mei 2017, voeren Debby en Yonathan met een cruise van de Holland Amerika Lijn vanuit Vancouver naar Alaska. “We houden alle twee ontzettend van cruisen en onderweg had ik een watervliegtuigje gehuurd om langs de fjorden te vliegen en vervolgens te landen in een groot meer. Op een onbewoond eilandje heb ik Debby ten huwelijk gevraagd. Ik had geen ring meegenomen aangezien we de wildernis ingingen en ik bang was ‘m te verliezen. Dus heb ik toen ter plekke een ring van een grasspriet gemaakt en gelukkig zei je ‘ja’”.
“Ik had nooit gedacht nog ten huwelijk gevraagd te worden. Mijn wens was voor m’n 30e in een rode jurk te trouwen. Ik ben de 30 al gepasseerd, dus had het trouwen al afgeschreven. Nu vroeg hij mij alsnog ten huwelijk en kon de zoektocht naar de perfecte huwelijkslocatie én de rode jurk beginnen…”, lacht Debby.

De perfecte huwelijkslocatie

“De vraag is, wat wil je? Ik wilde dolgraag trouwen op het stadhuis, alleen die is dicht vanwege de verbouwing op de Coolsingel. We kwamen al snel tot de conclusie dat we op 1 locatie wilden trouwen. Het niet hoeven te verplaatsen, wijzelf en onze gasten, geen stress rondom parkeren, de planning en vaste contactpersonen. Dat is zó ontspannen. Als ik aanstaande bruiden en bruidegoms advies mag geven; trouw, dineer, feest en overnacht op 1 locatie, wat een meerwaarde, wat een luxe!”, straalt Debby.

“Uiteindelijk is het denk ik heel erg belangrijk dat als je als huwelijkslocatie pretendeert een huwelijk te kunnen organiseren, je het bruidspaar en de gasten volledig ontzorgt, van alles. Als je goed kan ontzorgen, iedereen een goed gevoel kan geven en alles vlekkeloos kan laten verlopen – dan heb je een toplocatie te pakken. Hotel New York heeft ons van het moment van aankomst tot het vertrek de volgende dag volledig ontzorgt.”, knikt Yonathan tevreden.
“Ze hebben zoveel ervaring met bruiloften, niks is te gek. Ze denken ontzettend goed met je mee, vergeten geen detail en verliezen de overview ook niet. Dat is heel erg prettig! Wel of geen loper, positionering van de gasten, verschillende smaken taart tot aan de kleur van de stoelen, servetten en verlichting, echt alles. Ik houd ontzettend van details, ben best een perfectionist en had 101 lijstjes gemaakt, Hotel New York dacht enthousiast met mij mee.”, zegt Debby.

De Trouwdag

Yonathan, “Wat ik zeker niet ga vergeten van onze trouwdag is dat de Babs, Leo van Dongen, samen met Hotel New York ervoor had gezorgd dat onze vrienden en familie in het buitenland via een live verbinding ook bij de ceremonie aanwezig waren. Leo sprak iedereen in hun eigen taal toe; Spaans, Fins, Engels, Duits, Frans, Deens. Met name het feit dat mijn familie uit Peru er op die manier bij kon zijn vond ik heel erg bijzonder. En een vriendin van Debby in Cambodja. Ook dat kan bij Hotel New York! En kijkend vanuit de geschiedenis van dit pand, de plek waar emigranten vertrokken naar het buitenland, de wereld in, op onze bruiloft brachten wij, in datzelfde pand, de wereld hiernaartoe…Bijzonder!”.

Terugblik

“Terugkijkend op onze trouwdag schiet het woord ‘blijdschap’ mij te binnen. Ik ben niet zo’n emotioneel persoon, maar ik voel veel blijdschap als ik terugkijk op ons huwelijk. Ik ben best kritisch, maar alles is boven verwachting verlopen. Ik ben ontzettend tevreden.”, lacht Debby. Yonathan, “Het geeft mij heel veel energie. Het is een hele mooie herinnering, waar Hotel New York onderdeel van is.”.

En de reacties van de gasten….“’Dat moet heel veel geld gekost hebben’, is iets wat ik veelvoudig van onze gasten te horen kreeg. Maar dat valt eigenlijk, in verhouding, best wel mee.”, zegt Yonathan. “Goed georganiseerd en soepeltjes verlopen, van de ceremonie, taart, drank, diner tot en met het feest. En met name het diner. Ik heb een broertje die in een sterrenrestaurant kookt en een vader die erg kritisch is wat dineren betreft, en van beide kregen we compliment over het diner.”, knikt Debby.

Aanrader?

“Als je heel klassiek wilt trouwen, dan ben je hier niet op het juiste adres. Als je voor iets stoerders wilt gaan, dan zeker. Vergeet ook niet dat je trouwt in een historisch pand. Als reiziger is dit een symbolisch mooie plek. In ons geval het cruisen en onze vrienden en familie in het buitenland, die wij hier hebben gebracht op ons huwelijk, dat is bijzonder.”, Yonathan. “Een échte Rotterdammer moet gewoon hier trouwen!”, lacht Debby.

Een cijfer?

In koor: “Ik zou het een 9,5 geven”. Debby, “Mocht de taarttopper die ik speciaal had laten maken met een bruid in een rode jurk en net iets groter dan de getinte bruidegom, niet verloren zijn gegaan, dan was het een 10 geweest.”, knipoogt Debby.

Tekst: Fleur Degenkamp
Foto: @maartjecatharinaphotography

Huwelijk Debby & Yonathan

Gaan jullie ook trouwen?

Zijn jullie geïnspireerd door Debby en Yonathan? En willen jullie zelf ook eens kijken wat de mogelijkheden zijn in Hotel New York? Onze Reserveringsafdeling staat voor jullie klaar en kan al jullie vragen beantwoorden.

Contactformulier