Familie Ritman

Kersttraditie

Met zijn schoonfamilie, de familie Ritman, viert Rob Vermeij elk jaar Kerst in Hotel New York. “Een traditie die in 2012 is begonnen en die we tot tevredenheid van jong en oud in ere houden.”

Was er een speciale aanleiding om Kerst bij Hotel New York te vieren?

“Vroeger deden we dat bij m’n schoonouders, maar door de komst van de kleinkinderen werd de familie groter. Wij hebben er twee en m’n schoonzus en haar man ook twee. We zijn inmiddels dus in totaal met z’n tienen. Mijn schoonmoeder vond dat te veel werk: het koken en het opruimen achteraf. Maar we wilden het wel samen blijven vieren. Als we het buiten de deur gingen doen, moest het wel iets bijzonders zijn.”

Hoe viel de keuze op Hotel New York?

“We wonen nu allemaal in Oud-Beijerland, maar m’n schoonvader komt oorspronkelijk van Katendrecht. De eerste keer hebben we een wandeling over Katendrecht gemaakt die eindigde bij Hotel New York. Toen hebben we daar tussen de middag wat gegeten en gedronken. Daarna zijn we altijd ’s avonds gegaan, voor het Kerstdiner. We gaan al vroeg, om een uur of vijf, en blijven tot acht uur of half negen. Er zijn nog een paar jonge kinderen bij; dan kun je het niet te laat maken.”

En dat beviel kennelijk goed?

“Ja, ons allemaal. De sfeer is leuk, de bediening is goed en er is live muziek. De kinderen vinden het ook fantastisch. Die kunnen zich uitleven in de speelkamer, mogen koekjes bakken en versieren, knutselen, noem maar op. Tussen de gangen door wordt dat allemaal op en top verzorgd.”

Waar zitten jullie meestal?

“We hebben altijd dezelfde tafel; als je binnenkomt rechts. Een lange tafel, waar we met z’n tienen aan passen. Grappig is dat iedereen altijd op dezelfde plek gaat zitten.”

En wat wordt er gegeten?

“Zelf kies ik elk jaar iets anders. Dat doen eigenlijk alle volwassenen. De kinderen nemen meestal  hetzelfde. Mijn oudste zoon wil altijd zalm met frietjes, de jongste kibbeling met frietjes. De ene dochter van m’n schoonzus kiest pasta en de andere patat met een frikadel. Moet kunnen toch, ook al is het Kerst.”

Kom je ook in de rest van het jaar bij Hotel New York?

“Ikzelf sowieso geregeld voor zakelijke afspraken. Ook met het gezin, bijvoorbeeld tijdens de Wereldhavendagen of als het mooi weer is. Gaan we lekker op het terras zitten. Het is en blijft toch een van de mooiste plekjes van Rotterdam.”

Tekst: Martin Dekker
Foto: Rob Vermeij

#8 De Volleybaldames

Ze rook er de rijke geschiedenis en genoot iedere ochtend van het prachtige uitzicht over de Maas. Volleyballer Celeste Plak verbleef vorig jaar samen met het Nederlands damesvolleybalteam een week in Hotel New York.

Lees verder