25 verhalen

25 jaar Hotel New York

Op 5 mei 2018 was het precies 25 jaar geleden dat Hotel New York officieel geopend werd. Het pand met een rijke geschiedenis als hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. En na jaren leeg te hebben gestaan waren het Dorine de Vos,  Hans Loos en Daan van der Have die hun handen uit de mouwen staken en Hotel New York begonnen. Nu meer dan 25 jaar later, onder de vleugels van Westcord Hotels, is het hotel/restaurant nog steeds een ontmoetingsplek voor jong en oud.

Voorwoord

Wie kent haar niet?  Ze wordt vaak in één adem genoemd met onze bruggen, onze clubs, onze havens  onze schepen, onze mast en onze hal. Hotel New York is een onmisbaar onderdeel van onze Rotterdamse identiteit en een icoon van de stad. Voor een Grand Old Lady is ze nog opvallend jong. Want 25 jaar is een mooie mijlpaal, maar voor je gevoel bestaat ze al veel langer. ‘Alsof ze er altijd al was’, zeggen ze wel eens over Hotel New York. Dat gevoel heeft ongetwijfeld te maken met de bijzondere geschiedenis van het rijksmonument dat tussen 1901 en 1917 werd gebouwd.

Lees verder

25 verhalen

Speciaal voor het 25-jarig jubileum hebben 25 gasten hun Hotel New York verhaal verteld. Wat maakt de locatie zo bijzonder, waarom komen ze terug? Je leest het allemaal in ons jubileummagazine, maar ook hier online.