Jochem Myjer

Magische geluksmomenten...

‘Echt, ik raad het niemand aan. Alsjeblieft; boek een ander hotel! Anders wordt het te druk en kan ik er niet meer bij. Ik hou Hotel New York liever voor mezelf. Dit hotel staat voor mij buiten elke categorie. Comfort heb je in vele hotels. Badkamers en bedden ook. Maar Hotel New York heeft iets wat geen enkel ander hotel heeft en onmogelijk is te kopiëren: magie. De ligging, de geschiedenis; je voelt voortdurend die energie van een grenzeloos avontuur. Het maakt niet uit of je een eenvoudige of grote kamer boekt, je vindt die magie overal.

Ik heb in twintig jaar in elke kamer wel eens geslapen, maar mijn favoriet blijft toch wel een directievertrek. Kamer 101 is met stipt de mooiste kamer van Nederland. Het uitzicht, de vorm van de kamer en natuurlijk het feit dat Anouk in dat bed heeft geslapen (geintje). Ik slaap hier altijd als ik een serie speel in het Nieuwe Luxor. Na alle hectiek en lol loop ik in alle rust in mijn ééntje terug naar Hotel New York. Als het lekker weer is, neem ik een watertaxi en laat ik me nog even over de Maas scheuren. En dan dat ijskoude biertje op het terras. Dat staat in mijn top tien van geluksmomenten. Ik heb hier zo vaak geslapen dat de gemeente Rotterdam mij laatst de ontroerend goed belasting wilde laten betalen.

Mijn ultieme Hotel New Yorkgevoel? Heb je even? De Hotel New York-sokken, het Hotel New York-water, de Hotel New York ontbijtomeletjes. De grote schaal met schelpdieren, de badkamers, de lekkere lakens, de bloedmooie receptionistes, de lieve ontbijtdames en heren. Echt, ik kan eindeloos doorgaan.’

Tekst: André den Boer
Foto: Frank de Roo

#4 De General Managers

De één begon zijn carrière op een broeierige afwaszolder van een Dordts café-restaurant, de ander maakte haar debuut bij Grand Café-Restaurant Loos. Wat hen verbindt is een ongeremde passie voor horeca én natuurlijk hun liefde voor Hotel New York.

Lees verder