Feyenoord

Beter een goede buur...

Hotel New York heeft een heleboel buren gekregen toen in 2005 Montevideo op de Wilhelminapier is geopend. Een aantal van deze buren komt gelukkig zeer regelmatig bij ons op bezoek voor een snelle lunch, een lekker drankje op het terras, een avondje tafelen in NY Basement of…. voor een ontbijtje.

Enkele spelers van Feyenoord wonen ook in Montevideo en zij komen zeer regelmatig op bezoek bij de buurman, vaak voor een ontbijt.

Karim El Ahmadi
Middenvelder

Het is altijd relaxed bij Hotel New York. Daarom, en omdat het naast de deur is natuurlijk, kom ik graag voor een ontbijt. Ik heb ook echt wel andere plekken in de stad geprobeerd, maar ik ben gewoon altijd tevreden over de kwaliteit bij Hotel New York. Vaak eten we op de club, maar op de dagen dat dit niet zo is, ben ik vaak in het restaurant van Hotel New York te vinden voor een goede uitsmijter.

Ik zit eigenlijk altijd boven in het restaurant, NY Basement ken ik alleen van de kerst- en nieuwjaarsdiners met Feyenoord.

Bilal Başacıkoğlu
Aanvaller

Heel lekker om buren te hebben waar de gastvrijheid altijd top is. Het fijne aan Hotel New York is dat er altijd wel een plekje te vinden is en je nooit echt lang hoeft te wachten ondanks dat soms hartstikke druk is.. Ik kom er vaak voor een broodje of uitsmijter met drie flinke verse eieren, maar in de zomer ook lekker met een drankje op het terras hoor! Die hoge plafonds en de geschiedenis van wat hier allemaal gebeurd is, maakt het gewoon een bijzondere en comfortabele plek.

Het fijne aan Hotel New York is ook dat we daar gewoon lekker ongestoord kunnen zitten en we niet anders behandeld worden.

Nicolai Jørgensen
Aanvaller

My favourite dish is absolutely a “farmers omelet”. Healthy and very nice. That is a good combination. When I moved to Montevideo the people from the club told me about the history of Hotel New York and De Kop van Zuid / Katendrecht. It was a very ruff neighbourhood in the past. Now I live here very comfortable . I experience that this area is booming and very comfortable for living. I am a regular at NY Barbershop, I love that space. Hotel New York in just 1 word…. Exciting !

Tekst: Roel Dusseldorp
Foto: Feyenoord Rotterdam

#14 Cees Zevenbergen

Leven en werk van Cees Zevenbergen zijn helemaal verweven met Rotterdam, waarover hij veel heeft geschreven. Tot zijn pensioen werkte hij veertig jaar voor het Gemeentearchief en het Maritiem Museum.

Lees verder