Johan Laboyrie

Verjaardag als familiereünie

Johan Laboyrie is een gemakkelijke prater. Maar hij kan ook goed luisteren, is oprecht geïnteresseerd en kan met iedereen overweg. Die eigenschappen moeten hem vroeger als vertegenwoordiger goed van pas zijn gekomen. De 93-jarige Middelburger heeft onmiskenbaar die magische gunfactor. Nu nog steeds!

Hij is een graag geziene gast in Hotel New York. Hij viert er jaarlijks zijn verjaardag, met de familie. Altijd rond oud en nieuw, want Johan is jarig op 30 december.

“Vroeger vonden we het hier al prachtig, toen we in Rotterdam woonden. Oversteken met het pontje om Chinees te eten op Katendrecht of naar de Wilhelminapier om naar de schepen te kijken die naar New York vertrokken.”

Geboren en getogen in ’s-Graveland (bij Hilversum) vestigde hij zich met zijn kersverse, Amsterdamse bruid Kiki in 1953 in Rotterdam. Voor het werk. Ondanks de woningnood wisten ze een etage te bemachtigen; in de Van Vollenhovenstraat, boven het magazijn van zijn werkgever Heemaf (de Hengelosche Electrische en Mechanische Apparaten Fabriek). Na een bedrijfsfusie verhuisden ze met inmiddels drie kinderen in 1970 naar Middelburg. Daar woont hij nog steeds. Zijn vrouw is een paar jaar terug overleden.

Sinds 1996 viert Johan Laboyrie zijn verjaardag elk jaar in Hotel New York. “Anders dan Middelburg is dat centraal voor de familie uit onder meer Amsterdam en het Gooi en het is ook goed bereikbaar voor degenen die met openbaar vervoer reizen.”

Het verjaardagsfeest is voor sommige gasten meteen een jaarlijkse familiereünie en wordt altijd met een lunch gevierd. “De eerste keer hadden we de captain’s table in het restaurant. Nu doen we het altijd in een van de zalen. De laatste keer zaten we in de prachtige Bibliotheek. Het personeel had alles weer prima geregeld. Ik kreeg een grote bos bloemen en ze wilde per se met me op de foto. Zo lief!”

Tekst: Martin Dekker
Foto: Ferdy Collewijn

#7 Familie Ritman

Met zijn schoonfamilie, de familie Ritman, viert Rob Vermeij elk jaar Kerst in Hotel New York. “Een traditie die in 2012 is begonnen en die we tot tevredenheid van jong en oud in ere houden.”

Lees verder