De Volleybaldames

De hoteltrappen waren perfect voor onze warming-up

Ze rook er de rijke geschiedenis en genoot iedere ochtend van het prachtige uitzicht over de Maas. Volleyballer Celeste Plak (22) verbleef vorig jaar samen met het Nederlands damesvolleybalteam een week in Hotel New York. Dat leverde mooie herinneringen op. “Het hotel voelde als een warme deken.”

Tijdens het WK-kwalificatietoernooi damesvolleybal in 2017 sliep volleybalster Celeste Plak met teamgenoot Robin de Kruijf op een kamer. “Dat doen we al jaren. Het is altijd vrij rustig bij ons op de kamer. Soms hebben we even een opleving en lachen we ons rot!”

Heerlijk stil

“Hoe ik die week heb beleefd in Hotel New York? Wat me bij is gebleven, is de geur. Het gaf een melancholisch gevoel. Er is daar duidelijk geleefd en dat zit in de muren. Boven in onze kamer was het heerlijk stil. Daar was ik erg blij mee. Beneden was veel reuring. Ondanks alle drukte was het hotel echt enorm flexibel en dachten ze met ons mee. Op een wedstrijddag kunnen wij namelijk behoorlijk kieskeurig zijn met eten. Ze regelden alles voor ons. Zo fijn!”

Harry Potter

“Niks was te gek! De hoteltrappen buiten, voor op het plein, gebruikten we voor onze warming up! Voor de deur drukten we ons op en daagden we elkaar altijd. Wat me verder is bijgebleven? Per dag kwamen we zeker acht keer langs de receptie. Iedere keer groette het personeel ons weer even attent. En vooral de portier bij de deur. Altijd in voor een leuk en vrolijk gesprekje. Daardoor voelde het hotel als een warme deken. En die gang trouwens daar beneden bij de receptie… Fantastisch, met die draaideur! Net zoals in Harry Potter. En dan die trap en granieten vloeren. Dat hoort daar; dat moeten ze echt zo houden! Dat is de stille getuige van de prachtige geschiedenis. Hoeveel voeten zouden er al overheen hebben gelopen?

Of ik zelf nog een keer terugkom? Tuurlijk, wat denk jij dan!”

Tekst: Anouk van der Meer
Foto: Ronald Hoogendoorn

#9 Marlies Dekkers

Marlies Dekkers pioniert 25 jaar geleden met uitgesproken lingerie waarmee ze de harten van tienduizenden vrouwen (en mannen) verovert. Hotel New York vormt in die periode het decor voor haar eerste grote modeshow.

Lees verder