George en Linda Vrolijk

Nog steeds verliefd

Voor George en Linda Vrolijk is Hotel New York onlosmakelijk verbonden met de liefde. Hun liefde! Het was George die voor hun eerste ontmoeting, tijdens een lunch, de locatie koos: Hotel New York. Dat lag ongeveer halverwege tussen Linda’s woonplaats Vlaardingen en de zijne, Ridderkerk. Tegenwoordig wonen ze, met hun twee kinderen, in Brabant.

Het was 1996. Internetdating en social media bestonden nog niet. In een melige bui plaatste Linda samen met een vriendin een contactadvertentie in de inmiddels ter ziele gegane Particulier. George had toevallig precies die bewuste editie gekocht omdat een vriend op zoek was naar een tweedehandsauto.

Op 1 april spraken ze af. George. “Onder het motto: ‘Als het niets wordt, kijken we erop terug als één grote grap.’ Nu zeggen we: ‘Ons huwelijk is een geintje.’” Maar ze zijn nog steeds verliefd, op elkaar en op Hotel New York.

Het Aanzoek

Twee jaar later, weer op 1 april en aan exact hetzelfde tafeltje, vroeg George Linda ten huwelijk. “Hij had een boek samengesteld over die eerste twee jaar en gaf me dat tijdens het eten. Het laatste hoofdstuk heette Het Aanzoek. Daarin stond: ‘Wil je met me trouwen?’ Maar het drong niet tot me door. Pas in tweede instantie en toen begon ik me toch te huilen… Ik had het nooit verwacht.”

Ze trouwden in 1998. “Nee, niet hier”, beantwoordt Linda de voor de hand liggende vraag. “Ik wilde in een kasteeltje trouwen. Dat werd Kasteel Dussen, in Brabant.” Ze komen nog steeds geregeld in Hotel New York. In hun huis hangen diverse foto’s van het gebouw. Toen ze vijftien jaar getrouwd waren, kreeg het echtpaar van de familie een overnachting aangeboden. Linda: “In één van de torenkamers. Prachtig en zeer romantisch!” George: “Zonder twijfel de mooiste plek waar ik ooit heb geslapen.”

Tekst: Martin Dekker
Foto: Ferdy Collewijn

#18 John Buijsman

Hotel New York mag dan 25 jaar bestaan, de herinneringen van John Buijsman gaan nog verder terug. De Rotterdamse acteur sliep er namelijk al vóórdat het hotel zijn deuren in 1993 opende.

Lees verder