Welkom in
Hotel New York

Alles over jouw verblijf in Hotel New York

Welkom!

Hotel_New_York_Roel_Dusseldorp_Hotel

Geachte gast,

Welkom in Rotterdam en welkom in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn; Hotel New York! Op deze pagina vindt u alle informatie die van belang kan zijn tijdens uw verblijf in ons hotel. Neemt u bij vragen gerust contact op met de receptie op nummer 19500. Dit kan 24 uur per dag.

Een heel fijn verblijf gewenst!

Met hartelijke groet,

Het team van Hotel New York

Belangrijke informatie

hotel_new_york_rotterdam_achterkant web

WiFi

In het hele gebouw kun je kosteloos gebruik maken van ons draadloze internet. De naam van het netwerk is WestCord Hotel New York. Hiervoor is geen wachtwoord nodig.

Hotel-NewYork-Rotterdam-receptie-4

In- en Uitchecken

Je kunt iedere dag vanaf 15.00 uur inchecken. Op de dag van vertrek dien je vóór 11.00 uur te zijn uitgecheckt. Bagage kan tijdelijk in bewaring worden gegeven bij de receptie. Op alle dagen bestaat de mogelijkheid om tot 17.00 uur gebruik te maken van de kamer. De kosten hiervoor bedragen € 50,00. Dit is alleen mogelijk bij beschikbaarheid en na overleg met de receptie.

Hotel-NewYork-Rotterdam-restaurant-3

Ontbijt

Je kunt in het restaurant gebruik maken van het ontbijt van maandag t/m vrijdag tussen 07.00 en 10.00 uur en op zaterdag en zondag tussen 07.00 en 11.00 uur. De kosten bedragen voor volwassenen € 23,00 en voor kinderen tot 12 jaar € 15,00.

Van A tot Z

Alle info op een rijtje!

Airconditioning
Alle kamers zijn voorzien van airconditioning. Let op: dit is geen verwarming.
De verwarming kunt u regelen door middel van de knop aan de radiator.

Apotheek
De dichtstbijzijnde apotheek is de Benu Apotheek Laan op Zuid. Het adres is: Laan op Zuid 919, 3072 DB Rotterdam.

Bagageservice
Voor hulp bij het vervoeren van uw bagage kunt u contact opnemen met de receptie.

Barbershop
New York Barbershop is gevestigd in het souterrain van het hotel. Het team van (heren-)kappers staat garant voor goede service en kwaliteit. Een aanrader voor een totaal relax moment is de Italian Shave. Ook treft u een aantal exclusieve geuren en huidverzorgingsproducten van o.a. Acqua di Parma en Floris London in de shop aan. Voor informatie of reservering bel (010) 485 31 96.
www.newyorkbarbershop.nl

Boeken, toiletartikelen en Hotel New York souvenirs
In de lobby bevindt zich een boekenwinkel waar boeken worden uitgeleend. Bovendien vindt u bij de Receptie toiletartikelen voor (vergeetachtige) reizigers. In de kiosk vindt u speciale (Hotel New York) souvenirs, zoals het linnengoed en servies. De kiosk is dagelijks geopend van 9.00 uur tot 22.00 uur.

Dokter
Indien u een dokter nodig heeft, zal de receptie contact opnemen met de huisarts van Hotel New York. De kosten voor het consult dienen direct bij de huisarts voldaan te worden.

Extra bed
Op verzoek plaatsen wij, waar mogelijk, een extra bed op uw kamer. De kosten hiervan bedragen € 40,00 per nacht. Daarnaast kunt u voor € 25,00 gebruik maken van een kinderbedje op uw kamer.

Extra dekbed
De receptie kan u helpen aan een extra dekbed.

Fietsverhuur
Tijdens uw verblijf in Hotel New York is het mogelijk een fiets te huren.

De kosten voor het huren van een fiets bedragen €13,00 voor een halve dag (van 07:00 uur tot 15:00 uur, 12:00 uur tot 18:00 uur of 15:00 uur tot 23:00 uur). Voor een hele dag bedraagt het €18,00 (van 07:00 uur tot 23:00 uur). Hierbij is het mogelijk om de fiets een extra dag te huren voor €13,00.

Föhn
De föhn kunt u vinden in de kast in uw kamer.

Gastenkaartje
U heeft bij check in, behalve de sleutel, een gastenkaartje gekregen. Op vertoon van dit kaartje kunt u de kosten die u tijdens uw verblijf maakt op uw kamerrekening laten zetten. Dit geldt voor het restaurant, de bar, het terras, de kiosk en de receptie.

Green Key
Wij willen dat iedereen over 100 jaar nog kan genieten van al dit moois en het fantastische uitzicht. Daarom heeft Hotel New York gekozen voor een duurzaam beleid en zijn wij trots op het behalen van de Gouden Green Key, het keurmerk voor de Horeca- en Recreatiebranche.

Uw bijdrage aan ons duurzame beleid kan bestaan uit het uit zetten van de airconditioning, verwarming, televisie of lichten als u de kamer verlaat. Hartelijk dank!

Huisdieren
Huisdieren zijn op de kamers van Hotel New York niet toegestaan.

Internet
In het hele gebouw kunt u kosteloos gebruik maken van ons draadloze internet.

Kluisjes
U treft op uw kamer een kluisje aan waarin u uw waardevolle spullen kunt bewaren. Op de deur van het kluisje kunt u lezen hoe u deze kunt gebruiken. Waardevolle spullen kunnen ook in de kluis bij de receptie bewaard worden.

Koffie- en theefaciliteiten
Op uw kamer vindt u een Nespresso apparaat met koffiecups, een waterkoker en een flesje HNY mineraalwater, die u kosteloos kunt gebruiken.

Nieuwsbrief
De digitale nieuwsbrief van Hotel New York verschijnt vier keer per jaar. Aanmelden kan hier.

Oesterbar
In de oesterbar worden dagelijks verse schaal- en schelpdieren bereid. Van krabpoten tot oesters en van halve kreeft tot een portie wulken.

Paraplu
Paraplu’s zijn te leen bij de receptie en te koop bij de kiosk.

Reviews
Heeft u een fijn verblijf gehad? We waarderen het zeer dit te laten weten op één van de vele review websites, zoals TripAdvisor, Facebook of Zoover.

Roken
Hotel New York is een rookvrij hotel. Het is in het gehele bedrijf niet toegestaan om te roken. Indien er toch gerookt wordt, zijn wij gerechtigd een boete van minimaal € 150,00 op te leggen. Alleen op ons terras is roken toegestaan.

Roomservice
Het is mogelijk om gerechten op de kamer te nuttigen. De menukaart is gelijk aan die van het restaurant en kunt u bovenaan de pagina terug vinden. De tijden voor het bestellen zijn gelijk aan de openingstijden van het restaurant. U kunt uw keuze doorgeven aan de receptie op telefoonnummer 19500. Houdt u rekening met een roomservicetoeslag van € 4,50.

Schoenpoetsmachine
Op beide hotelverdiepingen is een schoenpoetsmachine aanwezig.

Social Media
Volg Hotel New York op Facebook, Twitter of Instagram: vind ons leuk en laat u regelmatig informeren. Heeft u het naar uw zin gehad? We zouden het leuk vinden als u dat aan andere gasten laat weten! #hotelnewyork of #nybasement.

Stomerij
Het is mogelijk om uw kleding te laten wassen/stomen. Op werkdagen is de kleding die voor 09.00 uur ’s ochtends wordt afgegeven bij de receptie de volgende (werk)dag voor 18.00 uur klaar. De kleding kan worden afgegeven in de speciale waszak, welke te vinden is in de kast op uw kamer. Hier vindt u ook een actuele lijst met prijzen, welke dient te worden ingevuld en bijgevoegd. In het weekend en op feestdagen is er geen stomerijservice.

Strijkplank
Indien u een strijkbout en strijkplank nodig heeft, komen wij die bij u op de kamer brengen. Neemt u hiervoor contact op met de receptie op 19500 of nummer 9.

Taxi’s
De receptie helpt u graag met het reserveren van een taxi.

Televisie en radio
Op het televisietoestel zijn alle gangbare kanalen te vinden. Tevens bevat het toestel een radiofunctie. Smart-TV is niet aanwezig.

Verwarming
U kunt uw kamer verwarmen door middel van de knop aan de radiatoren. Tevens beschikt uw kamer over airconditioning. Zie hiervoor het kopje ‘airconditioning’.

Waterkoker

De waterkoker is te vinden in de kast.

Watertaxi
Naast Hotel New York, op de kop van de pier, bevindt zich de Rotterdamse watertaxi. De watertaxi’s varen op aanvraag naar diverse bestemmingen in en om Rotterdam. Bij de receptie kunt u meer informatie vinden over bestemmingen, vaartijden en tarieven. Of kijk op de website.